• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pohovani kolutići luka

Autor mondo.rs

Evo kako da napravite krckave kolutiće koji se jedu širom sveta!

Ne treba vam puno vremena, a ni naročito mnogo sastojaka...

Sastojci:

Veća glavica crnog luka

160 grama brašna

Kašičica praška za pecivo

Kašičica soli

Jedno jaje

250 mililitara mleka

100 grama prezli

Ulje

Priprema:

U dubljem tiganju zagrejte ulje – stavite više, ne samo tek da podmažete tiganj.

Luk oljuštite i isecite na kolutove, a onda razdvojite prstenove luka. U manjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa u ove prstenove uvaljajte prstenove luka, pa ih sklonite sa strane.

U brašno dodajte jaje i mleko, pa viljuškom ili žicom umutite. Umočite svaki prsten luka u to, pa ih poređajte na tanjir.

Na plitki tanjir sipajte prezle, pa svaki prsten luka uvaljajte u to, a zatim ga stavite u tiganj i pržite po dva do tri minuta, dok ne dobije braonkastu boju.

Pohovane kolutiće luka vadite na salvetu ili ubrus, da se malo ocede. Po želji možete još malo da ih posolite.

Imate li i vi neki ovakav recept sa lukom? Pišite nam u komentarima!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop