Sočno i ukusno, pileće belo meso u marinadi.
Jednostavan recept za ukusnu piletinu u marinadi.
Sastojci:
Šest komada pilećeg belog mesa bez kosti
160 mililitara balzamiko sirćeta
60 grama senfa
60 mililitara maslinovog ulja
Glavica luka, sitno iseckanog
Kašika suvog peršuna
Kašika suvog začina
Kašičica belog luka u prahu
Bibera po ukusu
Priprema:
U činiji za marinadu pomešajte začine, sitno iseckanu glavicu luka, dodajte bibera po ukusu, a zatim i balzamiko, senf i maslinovo ulje.
Pileće belo meso malo istucajte, tako da dobijete komade približno iste debljine, a zatim ih plitko zasecite nožem, da se marinada lepše upije.
Meso složite u marinadu, poklopite i ostavite da odstoji u frižideru četiri do šest sati.
Pecite sa obe strane dok meso ne dobije zlatno-žutu boju, i služite toplo.
Imate li vi neki dobar recept za piletinu? Pišite nam!