• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da napravite domaće karamele (RECEPT)

Slatkiši pogodni za grickanje kod kuće, ili kao dezert koji nosite domaćinima kad idete u goste.

 Kako da napravite domaće karamele (RECEPT) Izvor: MONDO

Sastojci:

Šolja smeđeg šećera
Šolja belog šećera
395 mililitara slatke pavlake
Pola šolje putera

Priprema:

U šerpi srednje veličine pomiješajte sve sastojke. Na jakoj vatri zagrejte do ključanja, i pažljivo miješajte da ne bi zagorjelo.

Kada dobijete ujednačenu smjesu, nastavite da miješate još desetak minuta.

Idealna gustina karamela može se testirati na sljedeći način - uzmite malo smjese na vrh noža, i kapnite je u čašu hladne vode. Ako se odmah bude stvrdnula, postigli ste željenu gustinu.

Smjesu sipajte u pleh lako podmazan uljem. Ostavite da se ohladi nekoliko sati, odnosno dok ne može bez problema da se sječe i vadi iz pleha. Karamele možete iseći na pravilne kockice, ili cijelu tablu izlomiti na nepravilne komade.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop