• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanske ćufte u paradajz sosu (RECEPT)

Obrok za četiri do šest osoba poslužite uz kuvanu tjesteninu.

 Italijanske ćufte u paradajz sosu (RECEPT) Izvor: MONDO

Sastojci:

Za ćufte
700 grama mljevene govedine
100 grama mesnate suve slanine
Jedno žumanjce
Glavica crnog luka, sitno isjeckana
Tri kašike svježeg origana
So, biber
Maslinovo ulje

Za sos
Kilogram oljuštenog paradajza
Tri kašike koncentrovanog paradajz pirea
Dva čena bijelog luka
Jedna manja suva ljuta papričica
Pola kašičice prah šećera
Čen bijelog luka
Malo limunovog soka
50 grama svježeg bosiljka

Priprema:

U tiganju zagrijte dvije kašike maslinovog ulja, i propržite isjeckani luk i slaninu. Poslije pet minuta, dodajte origano i pržite još nekoliko minuta. Sklonite sa vatre, i ostavite da se ohladi u većoj posudi za miješanje.

U posudu dodajte sve ostale sastojke za ćufte, i dobro izmješajte rukama ili kašikom. Od dobijene smjese napravite manje ćufte, i ostavite ih da odstoje desetak minuta.

Isjeckajte paradajz, čen bijelog luka i papričicu. U činiji pomiješajte ove sastojke sa koncentratom paradajza, kašikom maslinovog ulja i šećerom.

Ćufte pržite na maslinovom ulju dok blago ne porumene sa svih strana, a zatim ih poređajte u posudu za pečenje. Prelijte ih mješavinom paradajza, i pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.

Obarite tjesteninu željenog oblika "al dente", dodajte malo putera i servirajte uz ćufte u sosu. Po želji, narendajte i parmezan prije serviranja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop