• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vreme je za bundevu i recept Tanje Bošković

Bundeva je i zdrava i ukusna. Može se pripremati na razne načine, kao slano ili slatko jelo, a evo kako je sprema glumica Tanja Bošković.

 Vreme je za bundevu i recept Tanje Bošković Izvor: MONDO

Uzmite jednu veću bundevu, isjecite poklopac i dobro očistite (sjemenke ispecite, sjajno idu uz gledanje filmova).

Stavite je zatim u rernu na sto pedeset stepeni, jedno petnaest minuta, ne duže, ali vodeći računa da ne izgori.
Izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi.

Na kilo sjeckanog luka, u šerpu u koju ste prosuli jednu čašu rakije (najviše volim kajsijevaču jer me podsjeća na zaljubljivanje), bacite kilogram bifteka isjeckanog na kockice.

Valja dobro začiniti, zaljutiti, valja staviti (sad odajem tajnu) jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčkajte najmanje tri i po, četiri sata i s vremena na vrijeme nalivajte vinom.

Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, na sve to prospite jednu šaku smrznutog kukuruza, vratite u rernu i pecite na sto pedeset stepeni dobra dva sata.

Gosti, vjerujte mi, pojedu i šerpu! Popiju merlot. Do poslednje kapi vina.

A šerpa, šerpa je bundeva. Ako se prejedete, a to se uglavnom dešava, igrajte fokstrof ili domaći moravac.

(MONDO/“Kuvari glumci“ Milana D. Špičeka)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop