Bundeva je i zdrava i ukusna. Može se pripremati na razne načine, kao slano ili slatko jelo, a evo kako je sprema glumica Tanja Bošković.
Uzmite jednu veću bundevu, isjecite poklopac i dobro očistite (sjemenke ispecite, sjajno idu uz gledanje filmova).
Stavite je zatim u rernu na sto pedeset stepeni, jedno petnaest minuta, ne duže, ali vodeći računa da ne izgori.
Izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi.
Na kilo sjeckanog luka, u šerpu u koju ste prosuli jednu čašu rakije (najviše volim kajsijevaču jer me podsjeća na zaljubljivanje), bacite kilogram bifteka isjeckanog na kockice.
Valja dobro začiniti, zaljutiti, valja staviti (sad odajem tajnu) jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčkajte najmanje tri i po, četiri sata i s vremena na vrijeme nalivajte vinom.
Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, na sve to prospite jednu šaku smrznutog kukuruza, vratite u rernu i pecite na sto pedeset stepeni dobra dva sata.
Gosti, vjerujte mi, pojedu i šerpu! Popiju merlot. Do poslednje kapi vina.
A šerpa, šerpa je bundeva. Ako se prejedete, a to se uglavnom dešava, igrajte fokstrof ili domaći moravac.
(MONDO/“Kuvari glumci“ Milana D. Špičeka)