Lagano jelo bogatog mirisa i ukusa za dvije osobe.
Sastojci:
500 grama tjestenine oblika po želji
Tri paprike
Tri paradajza srednje veličine
150 grama kozjeg sira
Ljuta paprika (po želji)
Maslinovo ulje
Dvije kašike vinskog sirćeta
Bosiljak
Priprema:
Oljuštite i prepolovite paprike, a zatim ih ispecite u rerni ili na teflonskom tiganju dok kožica ne počne da tamni i odvaja se. Kada se ohlade, oljuštite ih i isjecite na veće kockice. Tjesteninu skuvajte "al dente", i pomiješajte sa paprikama i svježim paradajzom isjeckanim na kockice.
U činiji izmješajte jedan sitno isječen čen bijelog luka, ljutu papričicu po želji, dvije kašike vinskog sirćeta i šest kašika maslinovog ulja. Mješavinu dodajte tjestenini sa povrćem, pospite izmrvljenim kozjim sirom i svježim bosiljkom i servirajte.
(MONDO)