• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zapečeni krompir (RECEPT)

Sa hladnim danima dolazi i vrijeme za jaču hranu, bogatijeg ukusa i mirisa.

 Zapečeni krompir (RECEPT) Izvor: MONDO

Sastojci:

1,5 kg krompira srednje veličine
500 grama suve slanine ili drugog suvog mesa
Dvije glavice crvenog luka
Šest čenova bijelog luka
150 ml pavlake za kuvanje
50 grama parmezana
Kašika maslinovog ulja
Svježa žalfija
So, biber

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Krompir temeljno operite, ali ga nemojte ljuštiti, i isjecite ga uzduž na četvrtine. Crveni luk očistite i isjecite na režnjeve, a bijeli smrvite. Slaninu ili suvo meso isjeckajte na kockice. U dublji pleh naređajte krompir, luk i slaninu, i prelijte pavlakom. Pospite solju i biberom po želji, dodajte narendani parmezan i listove žalfije. Dobro promješajte, kako bi se svi sastojci ravnomjerno rasporedili. Pokrijte pleh folijom i pecite oko 45 minuta, zatim skinite foliju i zapecite još 15 minuta, dok krompir ne dobije zlatnu koricu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop