Potrebno je manje od pola sata za pripremu ukusne i aromatične varijacije na "temu" obične zeljanice.
Sastojci:
270 grama kora za pitu
400 grama spanaća
300 grama fete
Pet jaja
50 grama čedara ili drugog sira bogate arome
Jedan limun
Puter
Biber
Origano
Muskatni oraščić
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni. U posudi umutite jaja, i dodajte izmrvljenu fetu i narendani mirisni sir. Dodajte koru limuna, i začinite biberom i origanom po želji. U tiganju zagrijte malo putera sa maslinovim uljem, i propržite spanać.
Odaberite pleh srednje veličine, i obložite ga papirom za pečenje. Stavite četiri kore, tako da se "prelivaju" preko ivica pleha i mogu da se saviju tako da pokriju pitu nakon stavljanja fila. Kore poprskajte maslinovim uljem, solju i biberom. Ponovite ovakvo ređanje dok ne utrošite sve kore. Preko njih stavite spanać i mješavinu jaja i fete, i pažljivo ravnomjerno rasporedite. Presavijte višak kora, i pokrijte fil kao da pakujete nešto. U zagrijanoj rerni pecite 20-30 minuta, i poslužite toplo uz salatu od paradajza.
(MONDO)