Postoje neke stvari koje jednostavno ne bi trebalo da se nađu na tanjiru…jaja barena u mokraći na primjer...
![Deniz Kurtzel - The L word feat. Jada Deniz Kurtzel - The L word feat. Jada](https://static.mondo.ba/Picture/8766/png/za-vesti.png)
Poslije sladoleda napravljenog od "majčinog mlijeka", tačnije mlijeka dojilja koje je vlasnik poslastičarnice iz Velike Britanije "skupljao po Internetu", kineski kuvari nude nov delikates – jaja barena u dječijoj mokraći!
Predstavnici tradicionalne kineske kuhinje se nadaju da će ovaj specijalitet postati popularan širom svijeta, a ne samo u Donjangu, provinciji na istoku Kine.
Iako zvuči zabrinjavajuće, ovaj “delikates” se nalazi na meniju lokalnog stanovništva već hiljadu godina, a sada kuvari misle da je vrijeme da od jaja barenih u dječijoj mokraći naprave svjetski trend.
Kuvare u ovoj namjeri podržavaju brojni državni zvaničnici koji planiraju da “izvezu” recept. Ukoliko ste jedna od onih osoba koja sve voli da proba “makar jednom”, uzmite papir i olovku:
Prokuvajte jaja u urinu (u Donjangu ga skupljaju po školama, a vi vidite šta ćete…), potom ih očistite i onda opet prokuvajte u urinu. Jaja bi poslije “drugog ključa” trebalo da “prenoće”, a onda su spremna za serviranje.
Prijatno!
(MONDO)