• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisam gladan!

Postoje neke stvari koje jednostavno ne bi trebalo da se nađu na tanjiru…jaja barena u mokraći na primjer...

 Nisam gladan! Izvor: MONDO

Poslije sladoleda napravljenog od "majčinog mlijeka", tačnije mlijeka dojilja koje je vlasnik poslastičarnice iz Velike Britanije "skupljao po Internetu", kineski kuvari nude nov delikates – jaja barena u dječijoj mokraći!

Predstavnici tradicionalne kineske kuhinje se nadaju da će ovaj specijalitet postati popularan širom svijeta, a ne samo u Donjangu, provinciji na istoku Kine.

Iako zvuči zabrinjavajuće, ovaj “delikates” se nalazi na meniju lokalnog stanovništva već hiljadu godina, a sada kuvari misle da je vrijeme da od jaja barenih u dječijoj mokraći naprave svjetski trend.

Kuvare u ovoj namjeri podržavaju brojni državni zvaničnici koji planiraju da “izvezu” recept. Ukoliko ste jedna od onih osoba koja sve voli da proba “makar jednom”, uzmite papir i olovku:

Prokuvajte jaja u urinu (u Donjangu ga skupljaju po školama, a vi vidite šta ćete…), potom ih očistite i onda opet prokuvajte u urinu. Jaja bi poslije “drugog ključa” trebalo da “prenoće”, a onda su spremna za serviranje.

Prijatno!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop