• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćevapi i urmašice u srcu Vijetnama

Grad Ho Ši Min - nekadašnji Sajgon - kulinarska metropola Vijetnama, dobio je restoran koji odskače prije svega nazivom - "Balkan's Restaurant".

 Ćevapi i urmašice u srcu Vijetnama  Izvor: MONDO

U njemu se mogu dobiti pravi pravcati ćevapi u somunu i jagnjetina sa ražnja, ali i kobra na žaru.

U gradu sa više od osam miliona stanovnika, koji nikad ne spava, našao je svoje mjesto nesuđeni pilot Adi, iz Dervente, u BiH, koji je iz Australije došao kod prijatelja u goste i tu ostao, prenio je Dojče vele.

On je balkanski jelovnik, ražnjiće pljeskavice i škembiće upotpunio i jelima koja na Balkanu baš i ne spadaju u uobičajenu ponudu - kobra na žaru, kako bi udovoljio željama turista. Kobra u nekim dijelovima Vijetnama spada u tradicionalni jelovnik.

Adi svoje kobre nabavlja na farmama u obližnjoj delti Mekonga, gdje ih uzgajaju specijalno za potrebe ugostiteljstva.

Tako se kod Adija za pređelo može naručiti livanjski sir, za glavno jelo kobra, a obrok se može završiti poznatim urmašicama koje vijetnamski poslastičari pripremaju po receptu Adijeve strine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop