• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobit uvećana za više od 3 miliona KM

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Poslovni rezultati Mtela za 2020. godinu govore u prilog činjenici da je ova kompanija i iz navedene kalendarske godine izašla bilježeći uspjehe.

 m:tel dobit u 20202 Izvor: m:tel

Poslovnu 2020. godinu Mtel je završio sa ostvarenom neto dobiti od 64,4 miliona konvertibilnih maraka, što je rast od više od 3,3 miliona konvertibilnih maraka, odnosno 5,5% u odnosu na rezultat ostvaren u 2019. godini.

Uzimajući u obzir veoma specifičnu i tešku godinu obilježenu pojavom pandemije virusa korona, kompanija Mtel je i u takvim otežanim uslovima rada uspjela optimizovati sve poslovne aktivnosti i procese, prije svega kroz smanjenje ukupnih rashoda u odnosu na prethodnu godinu za više od 7,7 miliona konvertibilnih maraka. Ukupni prihodi u poslovnoj 2020. godini su smanjeni za 3,8 miliona konvertibilnih maraka, što je manje za svega 1% u odnosu na prihode ostvarene u 2019. godini.

Važno je istaći da je kompanija Mtel, uporedo sa prilagođavanjem velikim poslovnim izazovima koje je donijela 2020. godina, i u toj godini u okviru svog društveno odgovornog poslovanja, pružila važnu podršku sistemima koji su doživjeli veliki pritisak zbog pojave pandemije virusa korona – zdravstvenom i obrazovnom sistemu, ali i svojim zaposlenima, kao i svim ostalim kategorijama društva kojima je pomoć bila potrebna.

„Sve navedeno govori u prilog činjenici da je Mtel ostao na putu konstantnog unapređenja svog poslovanja, kao i uvećanja korisničke baze, čak i u teškim uslovima i okolnostima koje nisu mogle unaprijed da se predvide. Uprkos svim problemima, zahtjevnijom organizacijom poslovanja uspjeli smo da održimo sve poslovne procese i zadržimo kvalitet usluga kako naši korisnici ne bi osjetili posljedice situacije u kojoj se našla cijela planeta“, ističu u Mtelu.

Cijena akcija kompanije koje kotiraju na službenom tržištu Banjalučke berze, u 2020. godini bilježi rast od 7,38%.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS