• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google mijenja pretragu: Nov izgled, brži rad i lakši dolazak do informacija (FOTO)

Autor Dušan Volaš

Google pretraga postaje jednostavnija i razumljivija.

 Google mijenja pretragu: Nov izgled, brži rad i lakši dolazak do informacija (FOTO) Izvor: MONDO / Google

Kompanija Google uvodi promene u svoju najpoznatiju uslugu - Search - koje će pojednostaviti pretragu informacija, slika i drugog sadržaja.

Da se sprema velika promjena Google je objavio na svom blogu, u postu, koji objašnjava da će rezultati pretrage biti najviše promijenjeni na mobilnim uređajima.

Redizajn uključuje veći i podebljaniji tekst, koji će lakše izdvajati sadržaj, a Google će primeniti i više sadržaja tj. rezultata u svom prepoznatljivom fontu. Zahvaljujući redukciji senki i drugih grafičkih elemenata na ekran će stajati više rezultata i po visini i po širini, a sklanjanje određene grafike uticaće i na brže i hardverski lakše dolaženje do rezultata, posebno na jeftinijim telefonima.

Od sada će boje biti primenjivane isključivo da naglase kategorije sadržaja, na šta će se korisnici brzo navići, a sve najvažnije informacije biće jasno odvojene, nakon čega će slijediti dodatan sadržaj i opisi.

Ova promjena dolazi kao želja kompanije da korisnici manje skroluju po Search stranicama, a više informacija pronađu odmah, pri vrhu rezultata. Ovo znači i da će svi, koji svoj sadržaj plasiraju na internet moraju da vode računa o SEO optimizaciji još više, jer će korisnici postati mnogo zahtjevniji i manje će mijenjati stranice rezultata i koristiće one rezultate, koji su im prvi pod palčevima.

Promjena je već vidljiva u mnogim zemljama,  a nova će staru pretragu zamijeniti već do kraja januara. Pogledajte neke od promjena i kako je pretraga izgledala pre i kako izgleda nakon redizajna u našoj galeriji.

Promena Search-a će doći automatski, ne morate ništa da radite vi sami.

Šta mislite o ovoj promjeni?

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS