• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitcoin na popustu skoro 90 posto: Greškom prodavali najvrijedniju kriptovalutu za svega par hiljada evra!

Autor Miloš Delević

Glič u sistemu napravio ogromnu grešku!

 Bitcoin na popustu skoro 90 posto: Greškom prodavali najvrijedniju kriptovalutu za svega par hiljada evra! Izvor: Mondo / bitcoin.org, YouTube/ Printscreen/ Plot11

Najpopularnija kriptovaluta svijeta doživjela je pad u proteklih nekoliko dana od trenutka kada je dostigla svoj rekord od 58.332,36 dolara.

Sada se Bitcoin može naći po cijeni od oko 48.000 dolara, a u međuvremenu se dogodila jedna nevjerovatna greška u kojoj je ova digitalna valuta prodavana za svega 6.000 dolara.

Naime, jedna od najvećih mijenjačnica kriptovaluta u južnoj Aziji, PDAX je doživjela neviđenu grešku koja je dovela do toga da se Bitcoin prodaje po zaista niskoj cijeni, koja dođe kao da je ostvaren popust od 88%. Sada se ova mijenjačnica iz Filipina suočava i sa pravnim pitanjem pošto je istakla da će podnijeti tužbu protiv svih koji ne planiraju da vrate Bitcoin.

Predsjednik PDAX ističe da greška nije izazvana hakerskim napadom, već da se dogodila tehnička greška, to jest glič, koji je izazvan masovnim porastom trgovinske aktivnosti. Ovaj problem se dogodio 18. februara, a od tada su se pojavili izvještaji mušterija kojima je onemogućen pristup nalozima, te im je traženo da vrate ove digitalne novčiće. 

"Poslije skoro 24 sata, poslali su mi pismo i SMS poruku u kojima traže da vratim BTC ili će oni biti primorani da podnesu tužbu protiv mene" - rekao je jedan od kupaca koji smatra da je transakcija izvršena na propisan način, te da nije kršila zakone, niti pravila te platforme za razmjenu kriptovaluta, prenosi Yahoo.

Rafael Padilja, advokat koji predstavlja korisnike koji ne mogu da pristupe svojim nalozima, napisao je na društvenoj mreži Facebook: "Transakcija naših klijenata je bila legitimna prema važećim zakonima i naravno u skladu sa uslovima korišćenja PDAX-a". On ističe da je PDAX zaključao naloge pošto ne može da stornira transakcije.

Zvanično saopštenje PDAX-a tvrdi da je 95% naloga vraćeno, ali tamošnji mediji prenose da je veliki broj korisnika i dalje zaključano: "Razumijemo da će se mnogi korisnici uznemiriti pošto su mogli da kupe Bitcoin po veoma niskoj cijeni, ali nažalost oni nikada nisu bili u posjedu berze, što dovodi do toga da zapravo nema ničega što se može kupiti ili prodati" - ističe predsednik te kompanije, Ničel Gaba.

Na čijoj ste vi strani?

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS