• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Procurio spisak: Ovi Huawei uređaji prvi dobijaju novi operativni sistem

Autor Miloš Delević

Kompanija Huawei će uskoro predstaviti svijetu HarmonyOS.

 Procurio spisak: Ovi Huawei uređaji prvi dobijaju novi operativni sistem Izvor: MONDO / Marko Čavić

Novi operativni sistem kompanije Huawei, HarmonyOS će imati zvanično predstavljanje već 2. juna.

Kineski gigant je dugo imao u planu da plasira Android alternativu, a cilj je da više od 300 miliona uređaja do kraja godine pređe na novi operativni sistem.

Na konačan broj će uticati i prodaja potpuno novih uređaja, već smo pisali o tome da će na istom tom događaju predstaviti MatePad Pro 2 i Huawei Watch 3, ti uređaji će već od starta raditi na HarmonyOS. Još uvijek je nepoznato koji će sve uređaji kompanije Huawei biti podložni za novi HarmonyOS, a zna se da će biti kompatibilan i sa drugim pametnim uređajima kao što su televizori, kućni aparati, automobili i ostali.

Na kineskoj društvenoj mreži Weibo se pojavio spisak Huawei telefona koji će među prvima dobiti novi operativni sistem. Navodno će sam Huawei otkriti na samom kraju svog događaja koji će to uređaji biti, a na spisku su se našli modeli: Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+, Mate 40 RS, Mate X2, nova 8, nova 8 pro i MatePad Pro. Od ranije se zna da će i serija P50 debitovati sa HarmonyOS, dok su u beta fazi testiranja učestvovali i modeli Mate 30 (5G verzija) i Mate 30 Pro (5G verzija). Kako još uvek nema zvanične informacije, uzmite sa dozom rezerve ovaj spisak, iako je sasvim realno da ovi modeli dobiju novi operativni sistem.

Isti izvor napominje da je većina uređaja u radnjama ažurirana sa HarmonyOS, te da će korisnici imati priliku da ih kupe odmah po završetku predstavljanja, prenosi GSM Arena. Treba napomenuti da će ovo biti samo "prvi talas" uređaja koji će stići na HarmonyOS. Kompanija Huawei je najavila da će se fokusirati na softver kako bi nastavila da raste u novom smijeru koji Amerika ne može da kontroliše sa sankcijama.

Malo toga se zna kako će HarmonyOS funkcionisati, ali smo imali priliku da vidimo kako izgleda. Ono što i dalje ne znamo je da li se HarmonyOS bazira na Android ili nekom drugom operativnom sistemu, što vrlo vjerovatno i nećemo saznati dok ne počne da stiže update na Huawei telefone. Inače, Huawei sprema još jedno veliko iznenađenje koje će predstaviti na ovom događaju! 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS