• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivene neke od specifikacija Huawei Mate 50 telefona

Autor Dušan Volaš

Premijera će, navodno biti održana već u septembru.

 Huawei Mate 50 specifikacije Izvor: Digital Chat Station

Kompanija Huawei već debelo gazi drugu godinu od kada nismo videli ništa novo u Mate seriji i to će se uskoro promijeniti, ako je vjerovati izvorima bliskim kompaniji.

Na kineskoj Weibo društvenoj mreži osvanule su nove informacije u vezi sa specifikacijama Huawei Mate 50 i Huawei Mate 50 Pro telefonima, a dolaze od izvora koji su prethodnih godina bili u pravu kad je dojavljivanje ovakvih stvari unaprijed bilo u pitanju.

Možda će vas zanimati

Već smo spomenuli da će Huawei Mate 50 Pro imati novi Kirin 9000S čipset i da će najvjerovatnije biti prvi 5G Huawei telefon posle nekog vremena, a doći će i sa nedavno predstavljenim HarmonyOS 3.0 operativnim sistemom i makar četiri kamere pozadi i novim sistemom za skeniranje lica i zaštitu privatnosti sa prednje strane.

Za razliku od njega Huawei Mate 50 imaće dobro poznat Qualcomm Snapdragon 888 4G čipset, koji će biti podešen spram istog HarmonyOS 3.0 sistema.

Izvor: Weibo

Ekran će proizvoditi BOE kompanija, biće rezolucije 2.800 x 1.225 piksela (Full HD+) sa dijagonalom od najmanje 6,4 inča i vjerovatno ravnim ivicama ili sa minimalnim zakrivljenjem. Naravno, OLED 120 Hz se podrazumijeva, kao i kružni raspored kamera, po čemu je Mate serija prepoznatljiva.

U ponudi će imati telefoto, glavnu širokougaonu i ultraširokougaonu kamere rezolucije po 50 megapiksela svaka i različite aperture sa novim senzorima i autofokus sistemima. Takođe, neke kamere će imati OIS i donijeće umjesto partnerstva sa Leica kompanijom novi Huawei X Mage brend, koji će biti zadužen za to da Huawei pokuša da ostane na vrhu liste kad je kvalitet kamere u pitanju.

Možda će vas zanimati

Hardverski će telefon biti solidno jak, sa 8 GB RAM i 128 ili 256 GB memorije uz verovatno EMUI 13 i Android 11 ili Android 12 operativni sistem za Evropu i naš region. Nažalost, još uvijek nemamo podatke o tome kad će biti domaća ili EU premijera telefona, ali je potvrđeno, makar je tako za sada, da će Huawei Mate seriju donijeti i kod nas, kao i da će ovo biti najbolje što Huawei umije u ovom trenutku u smartfon domenu.

Huawei Mate 50 serija imaće unapređen Super Device sistem i lako povezivanje i umrežavanje sa drugim Huawei uređajima, a očekujemo i značajan napredak u domenu baterije i autonomije. Nekim ljudima će i baš odgovarati to što telefoni neće imati Google, nego HMS, zbog nedavnih sudskih sporova koje je kompanija iz Amerike izgubila i koji se još uvijek vode u Evropi i SAD.

Sad još samo da sačekamo prve zvanične vijesti…

Šta biste vi voljeli da Mate 50 serija ima?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS