• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam mjesta na kojima ne bi trebalo da koristite telefon

Autor Dušan Volaš

Neka su sasvim uobičajena i služe kao podsjetnik da to zaista ne radite, ali će vas nekoliko iznenaditi, sigurni smo…

 Nemojte koristiti telefon na ovim mjestima Izvor: SMARTLife / WIKO

Opšte je poznato da mobilni telefon ne bi trebalo držati pored glave, ali ima toga još tj. postoje razna mjesta na kojima telefon ne bi trebalo da bude.

Zbog različitih opasnosti ili mogućnosti oštećenja ili uticaja na okolinu mobilni telefon ne bi trebalo držati na sljedećim mestima, uključujući kupatilo (gdje većina ljudi najčešće i nosi telefon).

U džepu

Iako to skoro svi rade, nije preporučljivo da nosite mobilni telefon u džepu, jer su njihovi ekrani osjetljivi na dodir, pa biste lako mogli da pozovete broj za hitne slučajeve, a da toga niste ni svjesni. Zvuči suludo, dok ne čujete da je čak 30 odsto hitnih poziva uputi - slučajno i to na globalnom nivou.

Može biti i nezdravo, jer se obično preporučuje rastojanje od centimetar i po od tela. Ne treba zaboraviti ni na potencijalno oštećenje samog uređaja.

Direktno uz kožu

Bakterije sa ekrana sele se na lice, pa mogu biti uzročnici akni ili nekih drugih kožnih oboljenja. Pored toga, elektromagnetno zračenje postaje jače.

Dok razgovarate mobilnim telefonom, takođe treba da vodite računa o udaljenosti koja je pomenuta gore, a važno je i to da telefon ne prislanjate na uvo dok ne čujete da se začulo prvo zvono, jer do tog trenutka telefon uspostavlja vezu i najviše zrači.

Na mjestima gdje je vruće

Visoke temperature su štetne za elektroniku, pa se ne preporučuje ostavljanje mobilnog telefona u automobilu, na plaži ili bilo gdje na mjestu da bude izložen suncu ili bilo kom izvoru toplote, piše portal Geek.hr.

Čak ni na hladnim mjestima

Ako je napolju hladno i temperatura je oko ili ispod nule, trebalo bi da vodite računa o svom mobilnom telefonu i ne ostavljte ga napolju ili u automobilu duže vrijeme niti da ga izlažete predugo hladnoći i koristite ga napolju.

Hladnoća utiče na performanse sistema i posebno ekrana telefona, a temperaturna razlika je veoma štetna za uređaje, jer pri vraćanju na toplo mesto dolazi do kondenzacije, što može dovesti do kvara.

Ispod jastuka

Ako noću dobijate obavještenja, a ekran svetli, to negativno utiče na proizvodnju melatonina, što dovodi do problema sa spavanjem. Bilo je i slučajeva eksplozija telefona, pa čak i požara.

Pokrivanje mobilnog telefona jastukom povećava šanse da dođe do pregrijavanja, posebno pri punjenju.

Na punjaču

Naravno, punjenje mobilnog telefona ne šteti direktno vašem zdravlju, ali je bolje da ne punite mobilni telefon preko noći, jer to u nekim slučajevima i na uređajima koji od toga nisu zaštićeni zaista može utiče na kraći radni vek baterije i smanjen broj ciklusa punjenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS