• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung telefoni dobijaju Android 13 nadogradnju 24. oktobra

Autor Dušan Volaš

Dva mjeseca nakon što je zvanično objavljen Android 13 operativni sistem, vlasnici Samsung telefona ga dobijaju uz One UI 5 ažuriranje.

 Kada Android 13 stiže na Samsung Galaxy S22, Plus i Ultra Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Samsung vrijedno radi na tome da svoje flagship uređaje nadogradi na najnoviji Android, a prema informacijama koje su dolazile do nas, među prvim uređajima će se naći i jedan Galaxy telefon srednje klase.

Južnokorejski gigant je obećao da korisnici mogu da očekuju One UI 5 korisnički interfejs, zasnovan na Android 13 operativnom sistemu, u oktobru, a čini se da je kompanija spremna da ispuni dato obećanje, jer nam iz Italije stižu izvještaji da su pojedini korisnici počeli da dobijaju OTA (over-the-air) nadogradnju.

Vlasnici Galaxy S22 Ultra telefona u Italiji su juče počeli da primaju S908BXXU2BVJA verziju firmvera, "tešku" čak 2853,03 MB, u koju je takođe uključena sigurnosna zakrpa za oktobar 2022. Ukoliko volite da detaljno čitate sve što je novo u ovom ažuriranju, to možete učiniti na sajtu samnews24, ali ukoliko želite kraću verziju, tu smo za vas - ovo su novine koje donosi One UI 5:

  • Nove ikonice
  • Novi iskačući prozor pri dolaznim pozivima i notifikacijama
  • Novi način prilagođavanja uređaja (zaključani ekran, pozadine, novi izgled vidžeta)
  • Optimizacija produktivnosti (poboljšani multitasking, nova mogućnost izdvajanja i skeniranja teksta, optimizovani Samsung Dex i Samsung Notes)
  • Optimizovan rutinski režim
  • Novi režim spavanja
  • Optimizacija privatnosti i bezbjednosti

Naravno, ovo One UI 5, odnosno Android 13 ažuriranje nije ekskluzivno za Galaxy S22 Ultra uređaje, već za cijelu Galaxy S22 seriju, i zvanično stiže korisnicima u Evropi već u ponedjeljak, 24. oktobra.

Nažalost, vlasnici Galaxy S21, Galaxy Z Flip 3 i 4 i Galaxy Z Fold 3 i 4 uređaja će morati da sačekaju, ali dobra vest je da neće predugo čekati, jer se očekuje da One UI 5 ažuriranje stigne na njihove uređaje pre kraja 2022. godine.

Pogledajte kako će izgledati uređaji Galaxy S23 serije:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS