• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Procurio izgled Xiaomi 13 telefona

Autor Dragana Božić

Novi Xiaomi 13 imaće vrlo popularan dizajn, a glasine tvrde da bi mogli da ga vidimo već ovog mjeseca.

 Izgled Xiaomi 13 telefona Izvor: OnLeaks, CompareDial

Ostalo je još malo do premijere novih Xiaomi flagship telefona. O novim uređajima kompanije Apple smo znali sve što se može saznati prije zvanične najave, premijera Samsung Galaxy S23 serije će biti samo formalnost, pa ne treba da čudi ni da najveći kineski proizvođač telefona ne može da zaustavi curenje informacija o Xiaomi 13 seriji.

Ukoliko je vjerovati renderima koje su zajednički objavlku OnLeaks i CompareDial- a nema razloga da im ne vjerujemo, jer su se pokazali kao prilično pouzdani - dobili smo prvi prikaz Xiaomi 13 telefona, koji donosi potpuno novi dizajn u flagship liniju uređaja ovog proizvođača.

Novi dizajn prilično pozajmljuje izgled uređaja tehnološke kompanije iz Kupertina - ravne ivice, ravan ekran i poleđina - ali kako to sve više proizvođača čini, sve je manje vrijedno pomena. Naravno, ovaj dizajn nije stran kompaniji Xiaomi - sličan smo vidjeli na premijeri Redmi Note 11 modela, kao i prilikom našeg testiranja Xiaomi 12 Lite telefona.

Okviri ekrana djeluju prilično simetrično, ali kako su ovo samo renderi, ostaje nam da vidimo da li će tako izgledati i uživo. Na poleđini se može vidjeti poznat izgled sistema kamera, sličan Xiaomi 12 telefonima, a isječak selfi kamere se nalazi na sredini gornjeg dijela ekrana.

Poznate su i dimenzije novog uređaja - 152,8 x 71,5 x 8,3 mm - a nema razloga da sumnjamo da će ga pokretati išta drugo osim Snapdragon 8 Gen 2 čipseta. Ipak, prema nekim glasinama, očekuje se da Xiaomi 13 bude najavljen već ovog mjeseca, ali ostaje nam da to i vidimo.

Pogledajte

00:21
Xiaomi 13
Izvor: @OnLeaks, CompareDial
Izvor: @OnLeaks, CompareDial

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS