• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Xiaomi tek treba da objavi svoj najbolji telefon: Poznato kada stiže i kako će izgledati

Autor Ilija Baošić

Jedan od najisčekivanijih telefona ove godine, Xiaomi 13 Ultra, dobio je zvaničan datum izlaska.

 Xiaomi 13 ultra najava Izvor: Xiaomi, OnLeaks / Smartprix

Xiaomi je već najavilo da će se to desiti ovog mjeseca, ali sada znamo i kada - premijera će biti održana 18. aprila.

Kao što smo navikli od prethodnih Xiaomi Ultra modela, pored vrhunskih specifikacija nas sigurno očekuje sistem kamera koji će uzdrmati konkurenciju, koja ovaj put ima razloga da strepi, jer Xiaomi 13 Ultra stiže i u Evropu!

Specifikacije i izgled

Očekuje se da će najbolji telefon kompanije Xiaomi pokretati Snapdragon 8 Gen 2 čipset, koji je trenutno najbolji u ponudi, i koji se nalazi na većini flagship uređaja, među kojima su i već predstavljeni Xiaomi telefoni. Takođe, očekuje se da će kapacitet baterije iznositi 4.900 mAh, kao i da će se puniti snagom od 90 W žično, odnosno 50 W bežično. Dijagonala zakrivljenog AMOLED ekrana bi trebala da bude 6,7 inča, brzina osvježavanja 120 Hz, a razumno je očekivati da će rezolucija iznositi oko 1.440 x 3.200 piksela.

Šta je sa kamerama? Još uvijek nije potvrđeno, ali očekuje se da će Xiaomi 13 Ultra na poleđini posjedovati sistem četvorostrukih kamera, kao i da će sve biti rezolucije 50 MP. Glavna kamera će najvjerovatnije biti 1-inčni senzor, f/1.8 otvora blende, dok će kupcima od sekundarnih kamera na raspolaganju biti ultraširokougaoni modul, portretni telephoto senzor, kao i periskopska kamera.

Iako Xiaomi na promotivnim slikama pokušava da sakrije izgled novog telefona, bojimo se da u tome nisu uspjeli, jer je poznati insajder OnLeaks ponovo došao u posjed tačnog dizajna. Prema renderima, dimenzije Xiaomi 13 Ultra će iznositi 163,2 x 74,6 x 9,57 mm bez izbočine ostrva kamere, a ukoliko i nju računamo, debljina se povećava na 15,6 mm.

Cijena

Naravno, treba sačekati zvanično predstavljanje kako bismo sa sigurnošću znali koliko Xiaomi traži za svoj Ultra model, ali prema procjurelim informacijama, u Kini će biti potrebno izdvojiti 6.300 juana (oko 838 evra) za 8/256 GB, odnosno 6.800 juana (oko 905 evra) za 12/256 GB konfiguraciju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS