• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela proizvodnja telefona u Evropi, prvi je neuništiva Nokia

Autor Ilija Baošić

Kompanija HMD je prvi veliki globalni proizvođač pametnih telefona koji dovodi proizvodnju u Evropu

 Počela proizvodnja Nokia telefona u Evropi  Izvor: Nokia

Kada razmišljamo o proizvodnji telefona, Evropa nije ono što nam prvo pada na pamet, već Kina, a u posljednje vrijeme i Indija. Međutim, kompanija HMD Global je danas najavila veliku prekretnicu - početak proizvodnje 5G pametnih telefona na evropskom tlu, tačnije u Mađarskoj - a prvi uređaj iz nove proizvodne linije je Nokia XR21, koji je sada dostupan poslovnim korisnicima.

"Presrećni smo što proizvodimo Nokia XR21, naš prepoznatljivi robusni 5G pametni telefon, u Evropi. Posvećeni smo ulaganju u bezbjednost, tehnologiju i proizvodne procese zahvaljujući kojima su naši uređaji bezbjedniji i traju duže", izjavio je Žan Fransoa Baril, suosnivač, predsjednik i izvršni direktor kompanije HMD Global. "Naši budući planovi uključuju dalja ulaganja u softversku bezbjednost, sa namjerom da prilagođeni softver i bezbjednosne funkcije ponudimo direktno korisnicima".

Odgovarajući na rastuće potrebe poslovnih korisnika, kompanija HMD je razvila mogućnosti i procese za dovođenje proizvodnje uređaja u Evropu. Svaki uređaj je podvrgnut rigoroznom testiranju softvera i malver testovima. Kupci ne treba da brinu ni o bezbjednosti svojih podataka, jer se isti bezbjedno čuvaju i obrađuju u EU, odnosno u Finskoj od 2019. godine.

Pored svojih bezbjednosnih kredencijala, Nokia XR21 telefon je takođe napravljen da traje i dizajniran je sa održivošću na umu. Uz MIL-STD-810H sertifikat izdržljivosti američke vojske i IP69K rejting, ovaj pametni telefon je sertifikovan da izdrži prašinu, toplotu, udarce i vodu. Dodatno, napravljen je da minimizuje uticaj na životnu sredinu - šasija je izrađena od 100% recikliranog aluminijuma, a njegova baterija podržava 60% više punjenja tokom životnog veka telefona. Dodatne faze u evropskom proizvodnom procesu će pomoći dalje smanjenje emisija.

Izvor: YouTube / Nokia Mobile

Kako bi proslavilo novo mjesto proizvodnje, Nokia XR21 je dobila limitirano izdanje od 30 uređaja. Ovi Made in Hungary telefoni iz limitirane serije dolaze u ekskluzivnoj Frosted Platinum boji, imaju ugraviran sopstveni jedinstveni serijski broj i dolaze sa sertifikatom porekla u kutiji.

Još uvijek ne znamo da li će se Nokia XR21 naći u Srbiji, ali ono što znamo je da će cijena ovog uređaja na određenim evropskim tržištima biti 649 evra u crnoj boji, a da će kupci za limitirano izdanje morati da izdvoje 699 evra. Više o neuništivom Nokia telefonu pročitajte OVDE.

Pogledajte

00:37
Nokia XR21 Limited Edition
Izvor: YouTube / Nokia mobile
Izvor: YouTube / Nokia mobile

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS