• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanični detalji potvrđuju: OnePlus 13 je prava zvijer od telefona!

Autor Miloš B. Jovanović

Pokretan najnovijim Snapdragon 8 Elite čipsetom, OnePlus 13 dolazi opremljen ekranom koji za koga proizvođač tvrdi da je "najbolji ikada" i nekom OnePlus telefonu

 OnePlus 13 pametni telefon specifikacije Izvor: OnePlus

OnePlus je potvrdio dolazak svog novog flagship pametnog telefona sa brojem 13 u imenu i objavio nekoliko ključnih specifikacija, kao i datum zvaničnog lansiranja u Kini koje će se odigrati 31. oktobra.

A prema svemu sudeći, riječ je pravoj "zvijerki" od telefona, koja bi na tržištu mogla da pomrsi račune većim i ozbiljnijim igračima. Globalno predstavljanje uređaja trebalo bi da uslijedi par mjeseci nakon kineskog.

Prema objavama proizvođača na kineskoj društvenoj mreži Weibo, "trinaestica" dolazi opremljena ekranom koji će biti "najbolji ikada" ugrađen i modele tog brenda. OnePlus je potvrdio da je to prvi telefon sa 2K OLED panelom koji ispunjava novi TÜV Rheinland standard za zaštitu očiju Intelligent Eye Protection 4.0.

Ovaj "super Pro" panel opremljen je "Glove Touch" i "Rain Touch 2.0" tehnologijama korisnicima olakšavaju upotrebu uređaja po hladnoći, kiši i kojim drugim "izazovnim" vremenskim uslovima.

Telefon će pokretati najnoviji Snapdragon 8 Elite čipset, u čijem se promotivnom videu uređaj i pojavio početkom mjeseca. Kupci će, kada je o memorijskoj konfiguraciji riječ, moći da izaberu do 24GB LPDDR5X RAM-a i do 1TB UFS 4.0 interne memorije.

Sistem kamera donosi konfiguraciju sa tri senzora sličnu prethodnom OnePlus-u 12. Glavni je Sony LYT-808 od 50 megapiksela, koji dolazi u kombinaciji sa telefoto kamerom iste veličine i ultraširokim senzorom. Modul kamera na poleđini uređaja zadržao je dizajn prethodnika.

Proizvođač je takođe potvrdio da OnePlus 13 napaja velika baterija kapaciteta 6.000 mAh, dovoljna da sa jednim punjenjem izdrži 11 sati video reprodukcije ili do 7 sati navigacije.

Baterija dolazi sa podrškom za brzo žično SuperVOOC punjenje od 100W i bežično od 50W, pri čemu je bežični punjač opremljen sopstvenim ventilatorom za hlađenje. A u ponudi je i dodatni power bank, čiji dizajn prati stil OnePlus 13 serije.

OnePlus 13 Unboxing
Izvor: YouTube / Sparrows News

Potvrđeno je i da telefon podržava Wi-Fi 7 standard, koga koriste i konkurentski flagship uređaji Samsung Galaxy S24 Ultra i Google Pixel 9 serija, a najavljena su i poboljšanja NFC protokola i antenske tehnologije. Uređaj posjeduje IP69 sertifikat otpornosti na vodu i prašinu.

OnePlus 13 je opremljen sa četiri mikrofona sa funkcijom detekcije i redukcije šuma, za šta je zadužena vještačka inteligencija, koja donosi jasniji i čistiji zvuk prilikom razgovora.

OnePlus je za "trinaesticu" pripremio i novu liniju futrola, prvenstveno namijenjenu višegodišnjim fanovima brenda, među kojima se ističe nekoliko varijati sa dizajnom drveta.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:44
OnePlus Open dizajn
Izvor: OnePlus
Izvor: OnePlus

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS