• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlična Windows 10 funkcija o kojoj niko ne priča

Autor mondo.rs

Ispravljamo grešku i otkrivamo vam funkciju Windowsa 10 koja je nepravedno zapostavljena!

Dok svi pričaju o Windows 10 start meniju, Photos aplikaciji, novim Office mogućnostima i svim drugim Windows 10 poboljšanjima zaboravljaju jednu veoma bitnu stvar - baterije mobilnih Windows uređaja trajaće duže zahvaljujući Battery Saver opciji!
Novinar MobIT ekipe učestvuje u Windows 10 #W101010 izazovu i sa vama želi da podeli vest o jednoj sjajnoj funkciju o kojoj ni Microsoft ni Insideri (ljudi koji ga testiraju već mesecima) nisu pričali - o štedljivosti!
Windows 10 za tablete, laptop računare, telefone i druge mobilne uređaje dolazi sa ugrađenom opcijom za štednju baterije.
Ona se nalazi u novom meniju Notifications, koji sadrži pločice nalik onima na Windows Phone i koje se klikom mogu aktivirati ili deaktivirati. Battery Saver nije odmah aktivan, ali klikom na pločicu smanjuje se jačina osvetljenja ekrana, a procesi koji nisu neophodni se ne izvršavaju u pozadini i baterija mobilnog uređaja ima mogućnost da traje duže.
Ovo je vrlo zgodna funkcija kad ste na putu, kada bi autonomija uređaja koji koristite trebalo da traje što duže i njenom aktivacijom u nekim slučajevima računar može čak da radi brže - koristiće samo neophodne resurse i zatvoriti sve nerelevantne procese, što će vam omogućiti da posao obavite brže i lakše.
Desnim klikom miša na Battery Saver otvarate Go to Settings meni, pomoću kojeg idete direktno u podešavanja nove opcije, gde možete da uredite sve što ona sme da ugasi u pozadini, kada će se automatski aktivirati i ostale Battery Saver opcije.
Pratite #W101010 izazov, koji za cilj ima da korisnike direktno kroz testove deset odabranih novinara upozna sa novim funkcijama i poboljšanjima koja Windows 10 donosi. Ovaj izazov je dobar jer omogućava da iz prve ruke saznate šta je to dobro, ali i šta treba popraviti u Windowsu 10. Pratite izazov OVDE svakodnevno.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS