• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je i vaše ime na listi preljubnika?!

Autor mondo.rs

Hakeri su rekli da je "Vreme isteklo" i objavili svih desetak gigabajta PRAVIH podataka o preljubnicima širom sveta, koji su koristili sajt Ashley Madison!

To je potvrdila i kompanija koja stoji iza sajta u izjavi za Engadget u kojoj se kaže da je angažovana jedna od najpouzdanijih svetskih bezbednosnih IT firmi kako bi se rešio problem sa hakovanjem koji se dogodilo tokom 19. i 20. jula. U napadu je ukradena baza sa 37 miliona korisničkih profila, koji su osvanuli na internetu i svi oni sada su javno dostupni preko Tor pregledača na internetu!

Hakeri Impact team su uz poruku "Vreme je isteklo", na Onion sajtu objavili imena, prezime, lozinke, mejlove, delove informacija o kreditnim karticama i sve druge lične podatke svih pokradenih korisnika sajta Ashley Madison. Među njima je čak 15 odsto sa .gov i .mil adresa, a navodno je među korisnicima pronađeno i nekoliko "istaknutih političkih figura iz Britanije".

Analitičar TrustedSec kompanije, Dejv Kenedi, je rekao da su podaci najverovatnije autentični, jer se u arhivama nalazi i interna dokumentacija kompanije Avid Life Media. "Ovo nije puki izvod iz baze podataka, već potpuno kompromitovanje infrastrukture ove kompanije", naveo je on, dodajući da se među podacima nalaze PayPal i kompanijski nalozi i interna prepiska.

Hakeri su objavili podatke svih naloga koje su ukrali jer Ashley Medison sajt nije ugašen, što su oni zahtevali. Tokom 20. jula ti podaci su se više puta pojavljivali na "crnom internetu" i skidani s njega, zahvaljujući reakciji pomenute IT firme.

Sad, kad su podaci objavljeni, grupa hakera Impact team ima i poruku za sve one čiji su podaci objavljeni: "Ashley Madison vas je sve izdao! Tužite kompaniju i tražite joj odštetu! Nakon toga nastavite sa životom. Naučite lekciju i ispravite greške! Bićete postiđeni, ali ćete to već nekako prevazići".

Preljubnici, svi koji žele da u vezi ili braku imaju aferu koriste sajt Ashley Madison, čija je poruka "Život je kratak. Upustite se u aferu". Oni preko tog sajta pronalaze partnere s kojima varaju postojeće, a svoju privatnost kriju enkripcijom podataka koju plaćaju 19 dolara mesečno. Sajt funkcioniđe u celom svetu.

Preljuba se, izgleda, ipak ne isplati...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS