• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovi uređaji su promenili poslednjih 15 godina

Autor mondo.rs

Decenija i po za nama u IT-ju bila je vrlo zanimljiva, ali samo mali broj novih uređaja uspeo je da napravi "bum" i iznenadi nas sve - pogledajte ih!

Top 5: Surprise tech hits.
Izvor: CNet.

Pored mobilnih telefona i smartfona, koji su nesumnjivo jedni od najvećih hitova modernog doba, pogledajte koji su to uređaji nastali u poslednjih 15 godina, a koji su iznenađujuće brzo postali deo naše svakodnevice.

Pet uređaja koji su promenili poslednjih 15 godina:

5. Netbook

Računar se smanjio na veličinu dlana, praktično i pokrenuo eru konvertibilnih i "2-u-1" sistema koji su danas izuzetno popularni. ASUS i ACER kao pioniri Netbook uređaja zaslužuju čestitke za prve modele koji jesu bili slabi, ali su utabali put modelima kao što je danas ASUS T100, odličan "svakodnevni" tablet-računar prvenstveno namenjen internetu i radu van kuće u Office i drugim poslovnim aplikacijama.

4. iPod

Apple je početkom 2001. godine ponovo izmislio muzički plejer i svrgnuo Sony Walkman i Discman s trona, nakon čega se japanski gigant više nikad nije oporavio u tom segmentu. Danas je svet nezamisliv bezmuzike u pokretu, a upravo je Apple bio taj koji je muziku "pogurao" do nas.

3. Nintendo Wii

Iako nije imao modernu grafiku niti spektakularne specifikacije, Nintendo Wii razbio je konkurente, Xbox360 i PlayStation 3, ali što je još važnije pokazao je svetu kako moćne kontrole pokretom mogu biti, koliko precizne i kako se mogu koristiti u drugim sferama života i rada. Danas su kontrole pokretom značajno naprednije zahvaljujući Nintendo istraživanju i njihovoj implementaciji u konzole.

2. iPad

Kad se pojavio mnogi su prevrtali očima i mislili da su se u Apple kompaniji najeli bunike - ali pogledajte iPad danas! To je najpoznatiji tablet na svetu koji se koristi za zabavu, posao, rad u pokretu, za naučna istraživanja, crtanje, rad sa pacijentima - za sve što vam padne na pamet!

1. Galaxy Note

Prvi fablet i prvi mobilni telefon sa olovkom namenjenom naprednoj upotrebi, poput pisanja, crtanja, rada sa slikama, menijem i drugim Note opcijama. Galaxy Note je uspostavio novo tržište, koje danas cveta i kopiraju ga svi proizvođači. Videli smo pet Note generacija, koje su zaslužne za to što je Samsung danas tu gde jeste - na vrhu smartfon piramide.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS