• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korisnici besni na Netflix, kako je kod vas?

Autor mondo.rs

Najpoznatiji video striming servis na udaru ljutih korisnika, jeste li i vi među njima?

Netflix je u blog objavi od pre nekoliko nedelja najavio da će se potruditi da korisnicima koji koriste VPN pristup sadržaju onemoguće takav način korišćenja. Naime, korisnici u različitim regionima i zemljama, posebno u Evropi, nemaju pristup istim sadržajima koje imaju korisnici u Americi ili susednim regionima/zemljama. Zbog toga koriste VPN pristup Netflixu, koji im uz podešavanja omogućava da se prijave kao korisnik iz druge zemlje i otključaju sadržaje koji inicijalno nisu dostupni u njihovom kraju. Na taj način krše Netflix Politiku korišćenja i zbog toga, ali i zbog autorskih prava, Netflix ukida pristup tim korisnicima.

Korisnici kojima je blokiran pristup Netflixu putem VPN-a podigli su priličnu buku na internetu, posebno na Twitteru i Facebooku, najavljujući da će otkazati pretplatu, ako nastave da im blokiraju pristup sadržaju. Kako objašnjavaju, nervira ih politika Netflixa da im ne prikaže sadržaj koji se njima gleda, a neki navode da čak 90 odsto svega što gledaju pripada nedostupnim sadržajima, koji su lokacijski blokirani, piše Mashable.

Da razjasnimo - ovo su legalno prijavljeni korisnici, koji svakog meseca Netflixu ostavljaju između sedam i 15 evra ili dolara za pretplatu, samo što „varaju“ sistem koristeći se VPN-om da otključaju sadržaje koje ne mogu da vide u svom regionu/zemlji. Tim korisnicima nalog se ne ukida, samo im se zabranjuje dosadašnji VPN pristup.

Da li i vi pristupate Netflixu preko VPN-a i da li ćete nastaviti da ga koristite, ako vam pristup na taj način bude blokiran?

Čekamo vaše komentare ispod vesti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS