• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorila 200 lažnih profila na ime sugrađanke!

Autor mondo.rs

Podgoričanka J.D. (34) osumnjičena je da je na društvenoj mreži Facebook napravila preko 200 profila na kojima su se nalazile fotografije i ime sugrađanke M. L.

 Otvorila 200 lažnih profila na ime sugrađanke! Izvor: MONDO portal.
Izvor: MONDO portal.

"Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, nadležnom tužiocu podnijeta je krivična prijava protiv J. D, stare 34 godine iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je, na štetu sugrađanke M. L, počinila krivično djelo neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka", saopštila je potparolka MUP-a  Tamara Popović.

Kako se sumnja, J. D. je, u produženom vremenskom periodu, na društvenoj mreži Facebook otvorila više od 200 profila na kojima su se nalazili fotografije i ime oštećene M. L. Takođe, J. D. je, kako se sumnja, uz ime i prezime oštećene M.L. na profilima na ovoj društvenoj mreži, koristeći mobilni telefon i mobilni internet, uglavnom navodila grube i uvredljive komentare i epitete.

Krivična prijava protiv osumnjičene podneta je u Osnovnom državnom tužilaštvu u redovnom postupku. "Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u saradnji sa CIRT timom Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, sa Facebook-a uklonili su sve sporne profile", rekla je Popović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS