• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinac hakovao Instagram

Autor mondo.rs

Facebook nakon toga častio dečaka vrednom nagradom.

 Klinac hakovao Instagram Izvor: MONDO

Iako još uvek nema dovoljan broj godina kako bi otvorio Facebook nalog, desetogodišnji dečak pronašao je veliki propust u Instagram aplikaciji koji mu je doneo deset hiljada dolara.

Jani, čije prezime nije objavljeno, je pronašao način da „upadne“ na servere koje koristi Instagram i izbriše tekst koji je postavljen od strane korisnika.

Dečak je nakon toga dobio nagradu od deset hiljada dolara koja se dodeljuje svim ljudima koji pronađu određene propuste u Facebook digitalnoj infrastrukturi. Program obuhvata i Instagram aplikaciju.

Dečak je izjavio da je mogao da obriše komentare korisnika na objavljenim fotografijama. Ovo je sve demnostrirao na test nalogu. Jani je rekao da je mogao da ukloni i komentare sa fotografije Džastina Bibera.

Ako je verovati ocu ovog dečaka, Jani i njegov brat blizanac su pronašli bezbednosni propust na sajtu ranije, ali da ništa nisu pokušavali da naplate sve do sad.

U 2015. godini Facebook je isplatio ukupno 936 hiljada dolara istraživačima koji pronalaze bagove i propuste, prenosi Mashable.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS