• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4K telefoni uskoro stižu

Autor mondo.rs

Ove godine gledaćemo u ekrane veoma visoke rezolucije!

 4K telefoni uskoro stižu Izvor: MONDO
Xperia Z5 Premium 4K ekran
Izvor: MONDO

Sećate se perioda kada su počeli da se pojavljuju telefoni sa ekranima Full HD rezolucije. Tada su neki korisnici govorili da je to preterano i da nam u stvari tolika rezolucija na malim ekranima nije potrebna.

Međutim, niko nije očekivao da ćemo već danas svoje telefone stavljati u VR uređaje kako bismo isprobali virtuelnu realnost.

Od kada je VR postao popularan potražnja za ekranima veoma visoke rezolucije kao što je 4K se dosta povećala. Google je nedavno predstavio VR platformu Daydream, dok 4K televizori postaju sve pristupačniji. Logično je da i proizvođači pametnih telefona razmišljaju da pređu na nove 4K ekrane čija gustina piksela iznosi neverovatnih 800 tačaka po inču.

Samsung je pokazao svoj najnoviji 4K AMOLED ekran dijagonale 5.5 inča. Ovoliko visoka rezolucija prvenstveno je potrebna za kvalitetan prikaz VR sadržaja.

Trenutno VR iskustvo koje telefoni mogu da pruže je dosta ograničeno jer čak i Galaxy Note 5 i Galaxy S7 nude QHD ekrane.

Svakako, sledeći korak koji se treba napraviti kako bi se VR iskusto poboljšalo je prelazak na 4K ekrane, piše GSM Arena.

Podsetimo se, Samsung nije prvi proizvođač koji sprema telefone sa ovakvim ekranima. Sony je prošle godine an IFA sajmu u Berlinu predstavio prvi na svetu 4K telefon – Sony Xperia Z5 Premium. Međutim, tada se nije mnogo govorilo o VR-u. Ove godine se to drastično menja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS