• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi telefoni biće zaštićeni od loma ekrana

Autor mondo.rs

Kompaija koja se bavi proizvodnjom zaštite za ekrane najavila je pravu revoluciju u zaštiti telefona od loma.

Ekran telefona, ako bude imao Corning Gorilla Glass 5 zaštitu neće se slomiti ni pri najgorim padovima na čvrsto tlo, kao ni kad sednete na telefon dok je u zadnjem džepu pantalona. Svaki iole pametan proizvođač, koji drži do reputacije i zadovoljstva korisnika, ugrađuje Gorilla Glass neke generacije na svoje uređaje, a u prilog tome govori podatak da je do sada Corning isporučio preko četiri i po milijarde zaštita za ekran.

Gorilla Glass 5, koji je najavljen i već se isporučuje proizvođačima, a na prvim uređajima videćemo ga kasnije tokom godine, izdržaće pad sa 1.6 metara visine u više od 80 odsto slučajeva, što je četiri puta bolji rezultat od bilo kojeg konkurenta. Ovde se radi o zaštiti debljine 0.6 milimetara, što znači da će tanja zaštita imati i manji procenat uspešnosti.

Generalni direktor Corning kompanije, Džon Bejn, izjavio je na premijeri da su uređaji sa Gorilla Glass 5 zaštitom otporniji, ako im staklo viri izvan rama kućišta, kao i da su manje otporni oni koje ivice telefona pokušavaju da zaštite. Dakle, telefoni sa ispupčenim ekranom (2.5D) ili oni sa zakrivljenim ekranom će biti otporniji od onih sa ravnim.

Portal The Next Web primećuje na kraju svog izveštaja da još uvek, ipak treba uložiti i u zaštitnu masku ili futrolu nakon promene telefona, čak i ako ima Gorilla Glass 5.

Pogledajte u nastavku koliko je zaista čvrsto Gorilla Glass 5.

Gorilla Glass 5 otpornost
Izvor: CNet.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS