• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nerešene misterije interneta (VIDEO)

Autor mondo.rs

Pogledajte 10 internet misterija koje su zaintrigirale mnoge, ali do danas nisu objašnjene.

10 Unsolved Mysteries Of The Internet
Izvor: AllTimes10.

Ekipa poznatog YouTube kanala donosi još jedan video iz Top 10 kategorije u kojem se ovog puta radi o najvećim internet misterijama koje su zauvek ostale nerešene.

Nerešene misterije interneta

10. EHT-NAMUH SPELLS THE HUMAN

Neobičan sajt koji posetioce "časti" sve luđim i gorim slikama i izjavama kako oni nastavljaju da ga koriste i pregledaju. Kako radi njegov sadržaj, zašto je takav i ko je iza sajta - kontroverzni britanski umetnik ili matematičar - do danas nije otkriveno.

9. JHON.COM

Sajt sadrži piktograme i slike svakodnevnih predmeta iz našeg okruženja. Za logovanje na sajt su potrebni ključevi, koji nikad nisu "provaljeni". Neki smatraju sajt besmislenim, dok drugi zastupaju mišljenje da je to sve veliki test. Svrha sajta je nepoznata.

8. JEFF THE KILLER

Kejti Robinson je devojčica koja je nakon kačenja svoje slike na sajt 4chan bila meta sajber ismevanja, omalovažavanja i napada. Dan kasnije, neko ko je tvrdio da je njena sestra ostavio je poruku u Kejtino ime da se devojčica ubila. Nakon toga neko ko se predstavlja JEFF THE KILLER pojavio se na internetu, a mnogi su smatrali da je preuzeo identitet Kejti Robinson, koristeći njenu obrađenu sliku za profil. Ko je JEFF THE KILLER nikad nije otkriveno.

7. BITCOIN

Sve o Bitcoin valuti rekli smo vam OVDE.

6. A858

Od 2011. korisnik Reddit sajta A858 ispisuje redove kodiranog teksta (heksadecmale) i izluđuje druge korisnike Reddit mreže koji ne mogu da "provale" to što piše. Nepoznato je čak i da li je korisnik A858 čovek ili internet bot.

5. JACK FROESE EMAILS

Tim Hart je 2011. godine primio e-mail od prijatelja Džeka Frouza koji je preminuo nekoliko meseci ranije. U mejlu se navodni Džek našalio sa Timom da uredi tavan, o čemu su se njih dvojica često šalila. Porodica Džeka Frouza tvrdi da niko nije imao pristup mejlu preminulog prijatelja, a kako je mejl dospeo u Timov "Inbox" (iz groba?!) i danas je ostala nepoznanica.

4. INTERNET CRNE RUPE

Velika količina podataka povremeno se izgubi i nikada ne stigne na svoje odredište. Ipak, podaci moraju stići negde i ostaje nepoznanica gde. Postoje indicije da crne rupe na internetu prave hakeri, koji onesposobljavaju servere za prijem informacija, ali to nije dokazano. Prve crne rupe registrovane su 2008. godine.

3. CYBERBERKUT

Politički orijentisana grupa hakera bila je aktivna tokom 2014. i 2015. godine protiv ukrajinske vlade, dok su u zemlji trajali građanski nemiri. Borili su se protiv neofašizma, neonacionalizma, rušili IT postrojenja tadašnje vlade, ali do danas nisu otkriveni niti se zna njihov sledeći korak.

2. MARIANAS WEB

U okviru MRAČNOG INTERNETA postoji posebna kategorija MARIANAS WEB koja je navodno ženska veštačka inteligencija koja nadzire čitav svet, čuva najveće tajne čovečanstva i zna čak i gde je Atlantida… Da bi se pristupilo MARIANAS WEB znanju potrebno je koristiti kvantni kompjuter, koji, pa u svom pravom obliku još uvek ne postoji…

1. CICADA 3301

Tokom 2012. pojavila se kodirana slika insekta, ispod koje je stajao poziv svim ljudima da je "porvale" što je učinio samo mali broj, prema CIADA 3301 objavi izdatoj mesec dana kasnije. Sliku i kod je ostavio skriveni korisnik 4chan mreže, čiji identitet nikad nije otkriven. Svrha testa je ostala nepoznata, a nagađa se da je to bio jedan vid regrutacije za CIA i MI6 agente.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitterui Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS