• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najjači iPhone telefoni do sada

Autor mondo.rs

Evo specifikacija koje će telefonima kompanije Apple omogućiti da se „nose“ sa vodećim modelima drugih konkurentskih proizvođača.

Ako do sada niste čuli ili pročitali vesti u vezi sa novim modelima kompanije Apple, evo najnovijih glasina KGI Securities firme. Nove glasine se gotovo u potnpunosti poklapaju sa svim prethodnim vestima koje smo do sada čitali.

Ako je verovati KGI firmi, iPhone 7 će koristiti Apple A10 čipset radnog takta 2.4GHz, koji je mnogo brži od A9 čipseta na 1.8 GHz u prethodnim modelima.

iPhone 7 i iPhone 7 Plus će biti dostupni u tri verzije kada je interna memorija u pitanju – 32GB, 128GB i 256GB, a biće dostupni i u 5 različitih boja. Osim sive, zlatne i ružičasto zlatne, telefoni će biti dostupni i u tamno crnoj i klavir crnoj boji. Klavir crna je pretpostavljate, sjajne završne obrade. Za početak, ova boja će možda biti ekskluzivna pa će samo skuplje verzije telefona biti dostupne u klavir crnoj. Što se tamno sive boje tiče (Space Gray) ona najverovatnije više neće biti dostupna, piše Phone Arena.

iPhone 7 će imati 3GB RAM memorije a iPhone 7 2GB. Takođe, veći model će imati i dual 12MP kameru, dok će standardni model imati „običnu“ 12MP kameru. Biće dostupna i optička stabilizacija slike.

Što se ekrana tiče, oba modela će biti identična prošlogodišnjim modelima, što znači da će manji model imati HD rezoluciju, a veći Full HD rezoluciju. Senzor blizine biće unapređen, pa će moći da prepoznaje i pokrete iznad ekrana. iPhone 7 će imati i novi senzor koji će unaprediti Force Touch tehnologiju.

Očekuje se da novi modeli budu otporni na vodu (IPx7 sertifikat). Ovaj sertifikat doduše, ne omogućava dubine do 1.5 metra koliko recimo mogu duboko da se potapaju Samsung Galaxy Note 7 ili Sony Xperia XZ koji imaju IP68 sertifikat, ali je veliki plus svakako. Takođe, možete primetiti da prva brojka u IP oznaci fali, što znači da Apple telefoni neće biti otporni na prašinu.

Pošto novi modeli neće imati 3.5mm ulaz za slušalice, Apple će isporučivati Lighting EarPods slušalice i Lighting-to-3.5mm adapter.

Zvanično predstavljanje novih iPhone 7 i iPhone 7 Plus se očekuje naredne nedelje, tačnije 7. septembra kada ćemo saznati sve detalje u vezi sa ovim uređajima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS