• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija: Zbog Pokemona pet godina zatvora?!

Autor mondo.rs

Pozati ruski "jutjuber" mogao bi da provede čak pet godina u zatvoru zbog toga što je igrao Pokemon GO u crkvi.

Početkom avgusta ruski "jutjuber" Ruslan Sokolovsky snimao je sebe dok je hvatao Pokemone u crkvi Svih svetih, u ruskom gradu Jekaterinburgu. Unošenje smartfona u crkvu je zabranjeno, a u video klipu, koji je pogledan već milion puta, Sokolovski se jasno oglušio o tu zabranu i rekao: "Kako unošenje smartfona u crkvu može bilo kome da naškodi? Odlučio sam da uhvatim nekoliko Pokemona, jer, što da ne?".

Nakon što je 11. avgusta ovaj snimak osvanuo na YouTube mreži policija i tamošnje vlasti otpočele su istragu protiv Sokolovskog. U zvaničnoj izjavi za medije, izdatoj 4. septembra, navodi se da je Ruslan prekršio religiozna pravila i uvredio crkvu, da mu se određuje pritvor u trajanju od dva meseca, a zaprećena mu je kazna zatvora do pet godina. Iz sličnog razloga su dve članice poznatog pank benda "Pussy Riot" bile osuđene i zatvorene na dve godine.

Mladog video blogera (21) već neko vreme tamošnji mediji kritikuju zbog negativnih stavova koje on širi u svojim video snimcima, na kanalu koji prati preko 300.000 ljudi. Sokolovski je već nekoliko puta oštro kritikovao crkvu i protivio se njenim pravilima, a portparol ruske crkve izjavio je da on nije pod istragom i privremeno lišen slobode samo zato što je jurio Pokemone.

Gradonačelnik Jekaterinburga rekao je da je zgrožen hapšenjem, dodajući da niko ne može biti uhapšen zbog idiotluka, preneo je britanski The Guardian.

Veliki broj ljudi podržava Sokolovskog i na Twitter mreži se već koristi #FreeSokolovsky oznaka, kako bi se poslale poruke podrške, kojima se pridružio i bend "Pussy Riot".

Rusija se "ogradila" od Pokemon GO igre, zbog sumnje da iza nje stoje obaveštajne agencije i špijuni drugih država, a Ruski programeri rade na izdavanju sličnih igara koje će raditi na istom principu, ali će se baviti ruskom kulturom i istorijom. Pokemon GO igra zvanično nije objavljena u Rusiji i njeno korišćenje ne smatra se poželjnim.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

mobile-phone.pk/

Oh ho he did a bad work, Pokemon is good game to enjoy in anyplace but not in church.

RECENZIJE

TIPS & TRICKS