• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple "hrabrošću" razbesneo korisnike i medije

Autor mondo.rs

Kompanija je ukinula audio priključak od 3.5 milimetara na iPhone 7 i iPhone 7 Plus, ali nije to ono što je razbesnelo mnoge - drskost Apple kompanije jeste…

Fil Šiler, direktor marketinga u kompaniji Apple "izneo" je najveći deo premijere iPhone 7 i iPhone 7 Plus. Apple premijera k'o Apple premijera, preglumljena, bljutava, prepuna ničim izazvanih spektakularnih izjava… Ali jedna je posebno loše primljena - izjava da je Apple morao da skupi hrabrost i izbaci klasični audio ulaz sa novih modela telefona.

iPhone 7 i iPhone 7 Plus u Srbiji: Kad i koliko?

I onda je još Šiler izjavio kako je to urađeno da bi se omogućilo kvalitetnije uživanje u muzici i bolje ukidanje buke u sluškama, jer to, zapravo, nije bilo moguće sa audio priključkom koji se koristi već desetinama godina.

OK, krenimo redom…

Apple iPhone 7 AirPods
Izvor: Apple.

Glupost je izjaviti da ukidanje buke bolje radi na bežičnim slušalicama, nego onim s kablom, jer sve zavisi od tehnologije i proizvođača, ne od toga postoji li bežična ili ona druga veza. Drugo, nema tu nikakve hrabrosti, samo želja Apple kompanije da dominira. To potvrđuje i čitav komplet dodatne opreme koji je kompatibilan sa novim načinom priključivanja za iPhone 7 ili iPhone 7 Plus. Teće, sad će korisnici za sve svoje stare slušalice, jer ne vole svi bubice koje Apple isporučuje u kutiji, morati da koriste adapter koji će Lightning port pretvoriti u klasični audio 3.5 mm. Četvrto, slušalice AirPods koštaju 160 evra, baterija im zvanično traje pet sati i odmah to skratite za 30 odsto, jer su to podaci dobijeni u laboratoriji i sa Bluetooth LE vezom, koju nemaju svi iPhone ili drugi telefoni.

Dakle, nije problem toliko u tome što je Apple izbacio klasičan ulaz za kačenje sluški, problem je u tome što nas kompanija pravi ludima i zbog toga je reagovao IT svet.

Portal Engadget je rekao da potez Apple kompanije ni izbliza nije hrabar, nego čist kapitalizam i "konsumerizam". Portal The Next Web je napravio opštu sprdnju sa odsečenim konektorom sluški, koji se stavlja u svaki drugi iPhone, kako bi on odmah "postao iPhone 7". Portal TechCrunch je rekao da je hrabro uleteti u zgradu u plamenu i spasiti nekog nemoćnog, a ne to što je Apple uradio. Ovo će im doneti samo više novca, nema tu nikakve hrabrosti, to je čist uticaj… PhoneArena je svoj tekst o "Apple hrabrosti" naslovila "Hrabrost da budu isti", odnosno isprozivali su ih za nedostatak istinskih novina i unapređenja uz posebanosvrt na ukidanje audio džeka. Prozivci se pridružio i inače tradicionalno veran Apple brendu portal The Verge, koji je objavio da je jedino hrabro u Apple nastupu na premijeri - cena AirPod sluški od 160 dolara tj. evra.

iPhone 7: Super Mario, crn, vodootporan, moćan A10 čip

Apple iPhone 7 Plus: Dve kamere, OIS, stereo zvučnici

Prozivku su nastavili i The Guardian, Intercept, Wall Street Journal i ovo je prvi put da se većina svetskih IT medija slaže da je Apple napravio propust.

Shvativši da je đavo odneo šalu reagovao je i sam Apple tj. njegovi izvršni direktori Fil Šiler, Den Rićio i Tim Kuk lično. Oni su rekli da su morali nešto da urade po pitanju audio 3.5 mm priključka, jer je on star više od 100 godina, a poslednja inovacija u vezi s njim bila je pre 50 godina, kad je fizički smanjen. Zbog toga su oni morali da reaguju - tako što su ga ukinuli.

Uradili su to i zato što je fizički velik, zato što je neadekvatnog izgleda i smeta uređajima da budu vodootporni…

Šta mi mislimo: Bilo bi OK da je Apple zadržao 3.5 mm konektor i predstavio nove sluške za Lightning port, kao i AirPod od 160 evra i dao korisnicima mogućnost izbora - jedan ili drugi port, a hrabro bi bilo se upustio u potpuni redizajn telefona i napravio više mesta u "šasiji" telefona s novim elementima i inovacijama, koje bi omogućile korisnicima gore pomenuti izbor. Ovako, samo će poentirati Apple, korisnici neće.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitterui Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS