• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Teslin vremeplov" u Banjaluci FOTO i VIDEO

Autori mondo.ba Autori Dušan Volaš

Nakon Srbije i Crne Gore 4D multimedijalna prezentacija koja prikazuje život i djelo jednog od najvećih svjetskih naučnika i inovatora stigla je i u Banjaluku - na fasadu Banskog dvora!

 "Teslin vremeplov" u centru Banjaluke Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

Nekoliko stotina Banjalučana okupilo se večeras u centru Banjaluke kako bi pogledali "Teslin vremeplov", savremenu multimedijalnu 4D prezentaciju povodom obilježavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle.

"Ovu nesvakidašnju projekciju o našem naučniku prvi put sam vidjela preko interneta, ali je poseban užitak kada imate priliku da ovako nešto pogledate uživo u svom gradu. Banjalučki hram umjetnosti je pravo mjesto za to", rekla nam je jedna prisutna sugrađanka, koja se predstavila kao Nikolina.

Pogledajte fotografije sa fasade KC Banski dvor!

"Teslin vremeplov" u funkciji je od večeras, a projekcija je upriličena nakon obraćanja Marka Lopičića, generalnog direktora kompanije m:tel i Jasmina Komića, ministra nauke i tehnologije u Vladi Republike Srpske.

Generalni direktor kompanije m:tel Marko Lopičić rekao je da je ova kompanija omogućila održavanje multimedijalnog umjetničkog spektakla "Teslin vremeplov".

"Podržali smo ovaj projekat jer objedinjuje nauku, tehnologiju, umjetnost, istoriju i tradiciju. Zahvaljujem se umjetniku Dušanu Jovoviću, koji je ideje Telekoma Srbije pretočio u projekat koji se može vidjeti u Banjaluci, kao i Aleksandru Protiću, našem mladom naučniku koji je prikupljao naučnu građu, a bez čije pomoći ovaj projekat ne bi bio moguć", rekao je Lopičić.

Teslin vremeplov 4D u Banjaluci
Izvor: YouTube


Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da je raznim manifestacijama u Srpskoj obilježeno 160 godina od Teslinog rođenja, a za naredni mjesec najavio da će tim povodom biti održan Šesti festival nauke.

On je podsjetio da je u julu održana svečana akademija u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske posvećena Tesli, kao i da je dio INOST-a mladih bio posvećen ovom velikanu.

Projekciju, koja do sada neviđen način prikazuje život i djelo Nikole Tesle,  možete pogledati i u subotu i nedjelju, odnosno 15. i 16. oktobra, u periodu od 20 do 22 časa.

Ako niste bili u mogućnosti da posjetite plato ispred KC Banski dvor, "Teslin vremeplov" možete pogledati i OVDJE. Uživajte!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aco

Srbin je too !!!

RECENZIJE

TIPS & TRICKS