• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple načeo milijardu - ulaže u stakla za telefone

Autor mondo.rs

Apple je pronašao prvog primaoca sredstava iz svog fonda od milijardu dolara, kompaniju Corning, proizvođača čuvenog Gorilla Glass stakla za telefone.

Apple je najavio da će proizvođač stakala za pametne telefone Corning biti prvi primalac američkog Advanced Manufacturing fonda od milijardu dolara, kojeg je CEO kompanije Apple Tim Kuk objavio početkom maja.

Corning je najpoznatiji po svojim neverovatno izdržljivim Gorilla Glass displejima, koji se nalaze na velikom broju vrhunskih smartfona, uključujući i iPhone. Apple ulaže 200 miliona dolara u kompaniju da "podrži Corning-ovo ostraživanje i razvoj, potrebe za kapitalnom opremom i najmoderniju obradu stakla."

Ovaj proizvođač stakala je logičan izbor za primaoca Apple-ovog ulaganja, koje je namenjeno promovisanju povećanja proizvodnje na tlu SAD-a. Imajući u vidu da je Corning već dugo partner kompaniji Apple, kojem je sedište u Njujorku a glavni proizvodni pogon u Kentakiju, ovo je laka pobeda za Apple, kako za poboljšavanje tehnologije svog velikog dobavljača tako i za podržavanje lokalne proizvodnje, prenosi The Verge.

Iz kompanije Corning poručuju da je njihovo partnerstvo sa Apple-om već dovelo do stvaranja gotovo 1.000 poslova u SAD-u. I oko samog Apple-a kruže glasine, da razmatraju opcije proširivanja domaće proizvodnje, što je, uz stvaranje Advanced Manufacturing fonda, poravnavanje kompanije sa politikom američkog predsednika Donalda Trampa, da se proizvodnja vrati u SAD.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS