• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakeri „ojadili“ HBO, odbili ponudu kompanije!

Autor mondo.rs

HBO pokušao sa 250.000 dolara da otkupi ukradene fajlove i epizode, ali hakeri zahtevaju mnogo više - mnogo više miliona!

Hakeri su objavili mejl, koji su dobili od kablovske mreže HBO, u kojem im je ponuđeno 250.000 dolara na ime otkupa elektronskih podataka ukradenih sa servera te mreže. Mejl je 27. jula poslao jedan rukovodilac HBO-a, koji je zahvalio hakerima što su "osvestili" HBO o nepoznatim bezbednosnim ranjivostima, prenosi agencija AP.

On je, takođe, naveo da je HBO spreman da plati 250.000 dolara, što bi, kako je dodao, pre bila nagrada za IT profesionalce, a ne otkupnina. U HBO su odbili da komentarišu ove navode. Isti hakeri su kasnije objavili neemitovanu epizodu "Igre prestola" i zatražili su otkup od više miliona dolara, tako da je ova ponuda HBO kompanije, ako je istinita, svakako odbijena.

Podsećamo vas da su hakeri upozorili istu kompaniju da će objaviti privatne brojeve telefona glumaca „Igre prestola“, ukoliko im ne uplate više miliona dolara. Kao dodatnu pretnju, hakeri su objavili 3,4GB fajlova među kojima su poslovne prepiske, scenario nekoliko epizoda "Igre prestola" i lozinke administratora sajta HBO!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS