• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta će sve imati novi iPhone?

Autor mondo.rs

"Šuška" se o dve interesantne promene!

Prošlo je tek malo više od mesec dana otkad su predstavljena tri nova iPhone uređaja, a Internet su već preplavile teorije o narednim!

Analitičar kineske kompanije "KGI Securities" Ming-Či Kuo, čija su ranije predviđanja o Apple novitetima uglavnom bila tačna, proteklog vikenda je izneo svoje mišljenje o uređaju koji očekujemo sledeće godine.

"MacRumours" prenosi da je Kuo naveo da će Apple odustati od Touch ID sistema u potpunosti, i da će prednost dati Face ID sistemu. I ne samo na telefonima!

"Uređaj iPhone X prvi je Apple smartfon koji nema Home dugme, i u kojem je Touch ID zamenila nova tehnologija Face ID. Pretpostavljam da će potpuna zamena novijom verzijom zavisiti od toga kako će potrošači prihvatiti novu tehnologiju, ali i od različitih komponenti i njihove dostupnosti," navodi Kuo.

Ranije je "The Verge" preneo da Apple "kuburi" sa raznim komponentama koje omogućavaju Face ID, i da će to možda ugroziti brzinu proizvodnje i isporuke iPhone X modela, koji će se u prodaji naći od 3. novembra.

Kuo navodi i da će iPad Pro sledeće godine preći na isti sistem otključavanja i identifikacije.

Zatim, tu su dodaci – "Investor" iz Koreje prenosi da će novi iPhone imati olovku (stylus).

Prema pisanju tog lista, Apple pregovara sa nekolicinom proizvođača olovaka koje se oslanjaju na različite tehnologije, a uvođenje olovke možda bi zahtevalo ozbiljno ažuriranje procesora serije A kako bi bila omogućena podrška za pisanje.

Uvođenje "olovčice" verovatno se neće dopasti brojnim ljubiteljima zaostavštine Stiva Džobsa, koji je svojevremeno izjavio sledeće o konkurenciji na tržištu smartfona.

"Ako vidite olovku, znači da su uprskali stvar," rekao je Džobs 2007. godine.

"Investor" piše da će Apple verovatno primeniti recept drugih proizvođača, i olovku smestiti u sam uređaj. Prostora će svakako imati – iPhone X ima dijagonalu od 5,8 inča, dok se za buduće modele pominje čak i 6,46 inča.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS