• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Skype svima: Nov izgled, slanje većih fajlova

Autor mondo.rs

Microsoft je svim Skype korisnicima „pustio“ novi Skype izgled i nove Skype funkcije. Nekima se dopada, nekima baš i ne…

Kompanija Microsoft neko vreme je trpela kritike zbog novog Skype izgleda i njegovih funkcija, koje su mnogi korisnici našli zbunjujućim, nepotrebnim ili komplikovanim. Ipak, Microsoft je za desktop pripremio nešto drugačiju aplikacija i obuhvatio Windows, Mac i Linux korisnike istovremeno, nudeći svima isti, novi Skype. U stanju „pregleda“ tj. testiranja je Skype bio već neko vreme i korisnici, koji su to želeli, su imali mogućnost da se naviknu na njega. Oni koji to nisu učinili sad će svakako morati to da urade.

Milijarda za Skype!

Ocene novog Skype-a ostavimo sad po strani i bazirajmo se na novim opcijama. Prvo, tu su promenjive teme, za izgled po ukusu korisnika. Lista za četovanje se organizuje na jedan od tri načina - po nepročitanim porukama, statusu korisnika ili po vremenu. Omogućeno je „kačenje“ grupe kontakata ili pojedinačnih kontakata na vrh liste, kako bi vam uvek bili na dohvatu ruke. Izgled aplikacije može biti standardan - punog prikaza, ili kompaktan, kad se sve osim konverzacije videom sklanja sa ekrana, uključujući čet prozor.

Novi Skype - vaše mišljenje?

Velika novina je mogućnost slanja većih fajlova kroz Skype - do 300 megabajta, jednostavnim prevlačenjem i puštanjem u aktuelan prozor. Microsoft je primenio i trik s prebacivanjem prenetih podataka u oblak, kako bi se trošilo manje energije baterije na laptop uređajima. Uvedena je i Reactions opcija, koja omogućava da odreagujete stikerom ili sličicom u skladu sa osećanjima ili situacijom, dok će @Mentions opcija omogućava da pomenete bilo koju osobu direktno u grupnom četovanju. Vraćena su i ažuriranja statusa, koje su korisnici tražili nazad.

Ikonica zvona sakuplja sve ono što bi od obaveštenja moglo da vas interesuje, kako biste klikom na nju mogli da ih vidite, a Galerija četovanja na jednom mestu sakuplja i na zahtev korisnika prikazuje medije i fajlove, koji su razmenjeni.

Skype za Windows 10 će biti ažuriran odmah, dok će korisnici starijih Windows verzija, Mac i Linux mašina novi Skype dobiti „u talasima“, odnosno kad ažuriranje aplikacije bude dostupno.

Da li i vi koristite Skype?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Skype apdejtSkype apdejt
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BaleshSrle

Kod mene je još stari izgled Skype-a na Windows desktop i Android verziji...

RECENZIJE

TIPS & TRICKS