• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve manji broj novogodišnjih SMS-ova

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Mobilni operateri bilježe očekivan pad u broju poslanih SMS poruka tokom novogodišnje noći, ali i povećan broj korisnika mobilnog interneta.

 m:tel: Za Novu godinu poslato 2,8 miliona SMS poruka Izvor: MONDO portal.

SMS poruke.
Izvor: MONDO portal.

Prije pojave mobilnog interneta svi smo praznike čestitali SMS porukama, a sada kada su nam dostupne brojne društvene mreže i aplikacije sve rjeđe to činimo. U m:telu kažu kako bilježe očekivan pad broja SMS-ova, dok je MMS poruka bilo oko 11 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

"Posljednjeg dana protekle i prvog dana Nove godine m:tel korisnici su poslali oko 2,8  miliona SMS čestitki i oko 6000 MMS česitki", saopštili su u ovoj kompaniji.

Ističu da pad broja poslatih SMS-ova kao globalni trend ne zaobilazi ni naše korisnike, tako da u posljednjih nekoliko godina i m:tel korisnici dominantno čestitaju praznike putem mobilnog interneta, koristeći različite servise za razmjenu poruka.

"Postpaid tarife kompanije m:tel sadrže neograničeni mobilni internet, kao i neograničeni broj SMS-ova prema mrežama u BiH. Prepaid korisnici imaju na raspolaganju tarifne opcije za internet, ali i tarifne planove koji im, takođe, omogućavaju da budu konstantno on line.  Stoga je i broj korisnika mobilnog interneta u stalnom porastu" naglasili su u m:telu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS