• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plašili se za iPhone X, a on - razvalio!

Autor mondo.rs

Raznorazni analitičari predviđali su onakav i svakakav (ne)uspeh iPhone X telefonu, a istina je da je telefon razvalio po pitanju prodaje u prvih nekoliko meseci.

Model iPhone X u prodaji je od 3. novembra i do danas je isporučen u gotovo 30 miliona primeraka. Ova brojka je neverovatna, imajući u vidu to da su istovremeno u četvrtom tromesečju na tržištu duže bili i iPhone 8, iPhone 8 Plus i najjači Android konkurenti (ne računajući Mate 10 i Mate 10 Pro, koji su stigli pred sam kraj godine).

Da je iPhone X bio odličan uspeh potvrdila je Canalis kompanija, respektabilan izvor analitičkih podataka, koju uglavnom spominjemo po ovakvim istraživanjima o prodaji i isporuci telefona u definisanim vremenskim periodima. Po Canalis podacima, sa najmanje 29 miliona isporučenih telefona iPhone X je bio najpopularniji smartfon u svim kategorijama tržišta.

Ista firma navodi da i pored impresivnog broja isporučenih komada i nadmoći na tržištu u odnosu na konkurenciju, Apple nije ispunio očekivani cilj, od navodno 50 miliona planiranih isporuka u pomenutom periodu. Kao zanimljivost Canalis izdvaja činjenicu da je preko sedam miliona telefona isporučeno samo na kineskom tržištu.

iPhone X — Introducing iPhone X — Apple
Izvor: Apple.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS