• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Samsung u problemu zbog slabe iPhone X prodaje

Autor mondo.rs

Niko nije očekivao da iPhone X ne ispuni očekivanja, pa i Samsung mora da smanji proizvodnju i rasproda svoje OLED panele, koje pravi za taj telefon.

Slaba potražnja za iPhone X pametnim telefonom šteti i Samsung OLED biznisu, objavila je GSMArena i navela da je južnokorejski gigant sad u potrazi za novim kupcima OLED komponenti. Prema proceni Nikkei dnevnika, Samsung će morati da „sreže“ proizvodnju iPhone X OLED panela za oko 20 miliona komada.

Ove procene odnose se samo na period proizvodnje od januara do kraja marta, što znači da bi uskoro moglo da dođe do novog smanjivanja proizvodnje i mogućih novih problema za Samsung kompaniju. Zbog toga se Samsung okreće kineskim i drugim azijskim proizvođačima telefona, kako bi održala OLED biznis zdravim.

Tokom 2017. godine Samsung je uložio gotovo 13 milijardi dolara u razvoj OLED proizvodnje i izgradio nova proizvodna postrojenja, kako bi obezbedio dovoljne količine ekrana za iPhone X. Tome je prethodila najava „buma“ prodaje tog uređaja, koja se, očigledno nije dogodila. Rane prognoze za 2018. godinu navele su rekordno visok profit Samsung OLED biznisa, ali je sad to dovedeno u pitanje, zaključuje pomenuti sajt.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS