• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgubili 90 milijardi dolara u trenutku?!

Autor mondo.rs

Amazonu "zbrisano" 90 milijardi dolara tržišne vrednosti?

 Izgubili 90 milijardi dolara u trenutku?! Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Akcije Amazon kompanije su, pre zvaničnog početka trgovanja na berzi, pale za deset odsto, pošto je prodaja te kompanije podbacila u odnosu na prethodno projektovana očekivanja analitičara i tržišnih stručnjaka sa Wall Street-a. Akcije Amazon kompanije, koji se nedavno pridružio Apple kompaniji u “Klubi najbogatijih kompanija“ su pale za 9.7 odsto na 1.610 dolara pre oglašavanja zvona za početak trgovanja.

Najnoviji pad akcija, ukoliko se ponovi na zvaničnom otvaranju Wall Street-a, "zbrisaće" skoro 90 milijardi dolara tržišne vrednosti Amazon-a, procenjuje Rojters. Prihodi Amazon-ovog sektora za međunarodno poslovanje, koji učestvuje sa 27.5 odsto u ukupnoj prodaji, porasli su za 13.4 odsto u trećem tromesečju, što je, ipak, niže od očekivanog i od rasta od 27 odsto iz prethodnog kvartala.

U toj kompaniji očekuju da će prodaja u tekućem prazničnom kvartalu do Božića porasti između 10 i 20 odsto, do 72.5 milijardi dolara, dok analitičari očekuju prodaju od 73.9 milijardi dolara. Procena operativnog profita je između 2.1 milijarde i 3.6 milijardi dolara, i ona je, takođe niža od procene analitičara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS