• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Instagram najzad zabranio sporne slike

Autori mondo.rs Autori Stefan Tomašević Autori Jovana Josipović

Na zahtev korisnika, različitih svetskih društava i mnogobrojnih državnih agencija Instagram je pristao da zabrani problematične fotografije.

 Instagram najzad zabranio sporne slike Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Društvena mreža Instagram je pristala da zabrani slike na kojima se vide akti samopovređivanja posle prigovora zbog samoubistva britanske devojčice, čiji je otac rekao da je ta platforma za deljenje fotografija doprinela njenoj odluci da oduzme sebi život.

Direktor Instagram platforme Adam Moseri rekao je 8. februara da je započeta serija promena pravila, koja se odnosi na objavljeni sadržaj. "Nismo tamo gde bi trebalo da budemo kad je reč o samopovređivanju i samoubistvu i trebalo bi da uradimo više na zaštiti najranjivijih u našoj zajednici", kazao je Moseri.

Pročitajte i ovo: Deca zavisna od interneta i igara, roditelji nemoćni

Poziv Instagram mreži da promeni pravila podržala je i britanska vlada, pošto je porodica 14-godišnje devojčice Moli Rasel pronašla na njenom Instagram profilu sadržaj povezan s depresijom i samoubistvom posle njene smrti 2017. godine.

Ovo nas još jednom upućuje na činjenicu da roditelji moraju da posvete više pažnje tome šta im deca rade na internetu, kako provode vreme i kakve sadržaje gledaju, čitaju i ostavljaju. Naravno, pored roditeljske brige i brige celog društva potrebno je da i društveni mediji najzad shvate koliki uticaj imaju na sve nas i zaštite nas od loših aspekata njihovih servisa i aplikacija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS