• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tramp se naoštrio na Apple: Niste posebni!

Autor mondo.rs

Američki predsednik još jednom ponovio da kompanija Apple neće biti izuzeta od tarifa, ali joj je ponudio rešenje - Ameriku!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je na svom Twitter nalogu da njegova administracija neće izuzeti kompaniju Apple od tarifa za delove, koje proizvodi u Kini za njihov Mac Pro računar. "Apple neće dobiti izuzeće od tarifa ili olakšice za svoje delove za Mac Pro, koji se proizvode u Kini. Pravite ih u SAD, bez tarifa", napisao je Tramp.

Predstavnici Apple nisu odmah imali komentar, a akcije kompanije su drastično pale nakon Trampovog tvita.

Kompanija Apple je 18. jula zatražila od Kancelarije trgovinskog predstavnika SAD da odustane od 25-procentnih tarifa na 15 delova, uključujući i one za Mac Pro računar, podseća agencija Rojters. Američki list The Wall Street Journal je u junu preneo da Apple prebacuje proizvodnju novog desktop računara u Kinu iz Teksasa.

Apple je povodom pisanja tog lista saopštio da je novi Mac Pro dizajniran i projektovan u Kaliforniji i da, kao i svi Apple-ovi proizvodi, uključuje komponente iz nekoliko zemalja, među kojima su i Sjedinjene Države, kao i to da je "finalna montaža samo jedan deo proizvodnog procesa".

Takođe, Apple je u junu tražio od glavnih dobavljača da procene troškove prebacivanja 15 do 30 odsto svog proizvodnog kapaciteta iz Kine u Jugoistočnu Aziju, pisao je tada japanski list Nikkei.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS