• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Frka SAD i Francuske zbog vina uz Google i Facebook

Autor mondo.rs

SAD i Francuska blizu dogovora o oporezivanju tehnoloških giganata.

SAD i Francuska se približavaju dogovoru o oporezivanju internet-giganata, čime bi bilo izbegnuto uvođenje američke takse na uvoz francuskog vina, izjavili su danas neimenovani francuski zvaničnici. Dva zvaničnika su rekla da je na jednoj od radnih večera tokom samita G7 u Bijaricu bilo napretka u razgovoru ministara finansija SAD i Francuske, Stivena Mnučina i Bruna Le Mera.

Pročitajte i ovo: Tramp PRETI Francuzima: Vraćamo vam istom merom!

Francuska je u julu uvela porez od tri odsto na prihode, koje u toj zemlji ostvaruju velike tehnološke kompanije kao što su Google, Facebook i Amazon, koje zasad plaćaju simboličan porez na prihod od prodaje u Francuskoj. Predsednik SAD Donald Tramp zapretio je uvođenjem kaznene takse na uvoz francuskog vina, koja bi već danas mogla da bude objavljena.

Upitan o carini na francusko vino, Tramp je rekao da ona "zavisi od dogovora o oporezivanju tehnoloških kompanija" i dodao da dve zemlje "trenutno pregovaraju" o tome. Francuski zvaničnici navode da će Pariz ukinuti sporni porez, ako bude postignut međunarodni dogovor o oporezivanju tehnoloških multinacionalnih kompanija i ako počne da se primenjuje sledeće ili 2021. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS