• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikad niste videli ovakvu fotografiju!

Autor mondo.rs

Deep Fusion opcija je dostupna u BETA fazi za sve, koji žele da je isprobaju među prvima na svetu.

 Nikad niste videli ovakvu fotografiju!  Izvor: MONDO/Apple
Izvor: MONDO/Apple

Fotografija, koju vidite ne bi bila moguća bez Deep Fusion tehnologije, koja je tako kul“, rekao nam je u prenosu uživo Fil Šiler iz Apple kompanije, nazivajući ovu tehnologiju “ludačkom naukom kompjuterskog proračuna“.

Deep Fusion je tehnologija, koja prvi put u uslovima slabog do srednje jakog osvetljenja koristi neuronsku jedinicu novog Apple A13 Bionic čipseta, uz mašinsko učenje i algoritam nikad ranije viđen na iPhone uređajima.

Ova tehnologija pravi već četiri kratko eksponirane slike pre nego što korisnik pritisne dugme okidača na ekranu, odmah zatim još četiri slike i na kraju jednu dugačko eksponiranu sliku nakon pritiska na okidač kamere na ekranu. Nakon toga za manje od jedne sekunde algoritam obrađuje svih devet slika, koristeći neuronsku jedinicu, upoređuje ih piksel po piksel, bira najbolje od svake i spaja ih u jednu Deep Fusion fotografiju. Ovako kreirana fotografija ima izuzetno nizak šum i veoma je bogata detaljima, uz savršeno i ravnomerno raspoređeno osvetljenje na celoj površini fotografije.

Prema tvrdnji Šilera, neuronska jedinica prvi put je upotrebljena za ovakvo nešto i zaslužna je i za sam krajnji rezultat fotografije, a ne koristi se samo za njen nastanak i početne postavke.

Izvor: MONDO / Apple

Nova tehnologija dostupna je trenutno samo BETA korisnicima iOS 13.2 softvera, koji može da se isproba uz posebne uslove, koji su prezentovani na Apple.com sajtu.

Prema prvim izveštajima, Deep Fusion je, izgleda non-stop aktivan i nema načina da proverite da li je iPhone 11 Pro ili iPhone 11 Pro Max kamera koristi ili ne. Takođe, nije baš najjasnije u čemu je zapravo razlika u odnosu na Night Mode, koji je Apple ove godine uveo na iPhone 11 telefonima, jer bi trebalo da ova nova tehnologija radi nezavisno i odvojeno od Night Mode opcije.

Deep Fusion nije dostupan za Apple iPhone 11 model, samo za skuplja dva.

Šta vi kažete - kako vam se čini ova fotka?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS