• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najzad novi Huawei telefon: Sve Google aplikacije, cena OK, dizajn sjajan

Autor mondo.rs

Nakon nekoliko meseci čekanja Huawei nam donosi novi model srednje klase, koji će biti pristupačan mnogima, a verujemo da će biti lep svima!

 Najzad novi Huawei telefon: Sve Google aplikacije, cena OK, dizajn sjajan Izvor: MONDO / Huawei

Danas nije lako biti Huawei kompanija i u skladu s tim kineski gigant mora da se dovija na razne načine, kako bi ostao što duže u igri na način, na koji su korisnici još uvek navikli.

Kažemo još uvek, jer su velike promene ispred Huawei kompanije, a danas je u naslovu ovo “SVE Google aplikacije“, jer situacija je takva, da je to, pa praktično postao luksuz.

Možda će vas zanimati:

Ali, ne mislite samo da je kompanija Huawei u problemu ove prirode - čak je i Turska ostala bez svih Google sertifikata i aplikacija, zbog sudskog spora, koji se odvija na nivou države, pa je američka kompanija rešila da stavi zabranu korišćenja njenih aplikacija svim Android proizvođačima, koji će telefone prodavati u Turskoj u narednom periodu. Stopirali su čak i ažuriranja već prodatih telefona.

Sad vam je, valjda jasnije koliko je lako manipulisati poslovanjem neke kompanije tek eto tako, kad se na to odluči neka treća strana, kao u slučaju Huawei kompanije ili sama kompanija Google, kako je to situacija sa Turskom u ovom momentu.

Ali, vratimo se sad novom Huawei modelu, koji se pojavio i kod nas.

Huawei P Smart Pro nasleđuje i kod nas popularan model Huawei P Smart Z. Naravno, novi model P Smart Pro ide korak dalje, pa ima bolje kamere, nešto brže punjenje, bržu radnu memoriju, više memorije i RAM-a, kao i lepši dizajn, koji smo videli na Huawei P30 Pro i Huawei P30 telefonima.

Huawei nije štedeo na izradi, pa je i spreda i pozadi 3D staklo, koje opasava metalni ram, na kojem je bočni skener otiska prsta, pa je zadnja ploča praktično nedirnuta, baš kao na pomenutim P30 telefonima. Huawei P Smart Pro dolazi u dve boje - crnoj i boji, koja se preliva iz plave u belu i verujemo da će to biti jedan od glavnih aduta za kupovinu.

Spreda je, takođe netaknut ekran, dijagonale 6,59 inča i oko 400 ppi (Full HD+ rezolucija), sa selfi kamerom, koja je motorizovana i sama se izvlači, a zaštićena je od oštećenja prilikom pada tako što se automatski uvlači u kućište za manje od jedne sekunde. Kamera je rezolucije 16 megapiksela, pomognuta AI algoritmima za ulepšavanje portreta, a ekran se koristi kao osvetljenje prilikom slikanja (f/2.2, fiksiran fokus).

Trostruka poleđinska kamera je, takođe AI pomognuta, baš za lepše portrete i noćne fotografije. Primarna kamera je rezolucije 48 megapiksela, sa otvorom blende f/1,8, faznim i autofokusom, kao i Quad Bayer tehnologijom, koja združuje četiri piksela u jedan kad se koristi Super noćni mod za kvalitetnije i svetlije noćne fotke sa više detalja. Druga je ultraširokougaona, rezolucije osam megapiksela i otvorom blende f/2,4 uz ugao slikanja od 120 stepeni. Treća kamera je pomoćna, rezolucije dva megapiksela, otvora blende f/2,4 i pomaže prilikom slikanja portreta i za bolje određivanje objekata u prostoru - tzv. dubina polja.

S tehničke strane, Huawei P Smart Pro je isto unapređen, pa uz poznati Kirin 710F čipset (osmojezgarni, dobar i za igre), ima 6 GB RAM-a (UFS 2.1) i 128 GB memorije uz microSD podršku do pola gigabajta. Takođe, tu je USB Type-C priključak, 3.5 mm konektor, mono zvučnik, skener otiska prsta na desnom boku, kao i EMUI 9.1 UI, zasnovan na Android 9.0 Pie operativnom sistemu.

Ovo je i jedan od prvih telefona sa novom opcijom nazvanom EROFS, koja omogućava bolju i jaču kompresiju podataka, pa se na isti prostor smešta više podataka, koji se, takođe i brže učitavaju i upisuju u internu memoriju.

Baterija je kapaciteta 4.000 mAh, Litijum-Polimer tipa, a brzina punjenja je tek 10 vati.

Kod nas je telefon već izlistan na Huawei zvaničnom sajtu, a cena bi trebalo da bude između 330 i 350 evra, koliko košta i u okolnim zemljama i drugim evropskim državama, u koje je već stigao.

Kako vam se čini Huawei P Smart Pro?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS