• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi GEJMING RAČUNARI: Ryzen CPU, GeForce GPU, mini-LED i Type-C punjenje

Autor mondo.rs

Tajvanska kompanija predstavila je tri nova računara

 ASUS ROG 2020 CES TUF A15 i A17 i Zephyrus G14 ASUS ROG 2020 Izvor: MONDO / ASUS

ASUS je na CES 2020 sajmu u Las Vegasu predstavio najnovije igračke serije laptop računara.

Ovogodišnja ponuda ogleda se u prenosivim gejming “arenama“ pod oznakama A15/17, F15/17 i Zephyrus G14/15.

Možda će vas zanimati:

TUF A15 i A17 pogoni AMD-ov Ryzen 4000 procesor sa osam jezgara, dok će verzije sa desetom generacijom Intel Core procesora biti dostupne u toku godine. Oba uređaja poseduju IPS panele sa širokim uglom gledanja, s tim što im je maksimalna frekvencija osvežavanja slike nešto drugačija, i to kod A15 ona dostiže 144, dok kod Sedamnaestice iznosi 120 herca. Grafička podrška se takođe razlikuje, pa je vrh ponude za A15 GeForce RTX 2060, odnosno GTX 1660 Ti za A17. Kapaciteti memorije i skladišta se ne razlikuju i idu do čak 32 gigabajta DDR4 RAM-a i do jednog terabajta skladišta za podatke (NVMe).

Nezaobilazna stavka je autonomija, a ona iznosi skoro devet sati surfovanja ili nešto više od 12 sati gledanja filmova/serija. Ovi računari će se naći u prodaji početkom aprila, a kako dolikuje ozbiljnim mašinama, boje kućišta koje su na raspolaganju svedene su na - sivu i crnu.

Zephyrus G14 je najnovije pojačanje IGRAČKE REPUBLIKE.

Ovaj laptop težine 1,6 kilograma ima dodatni ekran, pozicioniran na gornjoj dijagonali poklopca. Čini ga grupacija od 1.215 mini-LED-ova, koji na poleđini uređaja formiraju odabranu fotografiju ili GIF animaciju u 256 nijansi. Ovaj kuriozitet troši, naravno nešto više baterije i dodaje oko dva milimetra na ukupnu debljinu uređaja (17,9), ali je svakako upečatljiv.

ASUS TUF Gaming A15 (MobIT)
Izvor: ASUS

Što se ostalih karakteristika tiče, ovo je prvi laptop sa ekranom rezolucije 2.560 × 1.440 piksela, frekvencije osvežavanja od 60 herca. Naravno, tu je i 1.080 rezolucija uz 120 herca. G14, kao i u njegov krupniji kolega G15, podržava RTX 2060 grafiku, što ga čini jednim od najmanjih prenosivih računara sa ovom mogućnošću. Naveli bismo i procesor, 7-nanometarski osmojezgardni Ryzen 7 4800 HS.

ROG je napravio prvi igrački laptop koji može da se napaja i preko USB-C porta. Ovakav koncept će odlično služiti i Zephyrus, koji se napaja snagom od 180 vati, ali će, ukoliko zatreba, za neki lakši posao poslužiti i USB Type-C adapter (65 vati).

Na papiru, ovo je impresivna mašina i željno je iščekujemo na test vožnji kad se pojavi na tržištu, negde početkom aprila ove godine.

Kako se vama čini nova ASUS ROG postavka za ovu sezonu?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

ASUS TUF Gaming A17 (MobIT)
Izvor: ASUS

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS