• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple bi mogao da dostigne vrijednost od 2,0 biliona dolara dogodine

Autor mondo.ba

Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Apple, ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrijednost od dve hiljade milijardi dolara, procjenjuje kompanija za finansijske usluge i investicije, Vedbush, prenosi CNBC.

"Smatramo da Apple ima potencijal da prvi dostigne tržišnu vrijednost od dva biliona dolara, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će dati 'vjetar u leđa' kompaniji i zamajcu njenih servisa u narednim godinama", naveo je Den Iv, Vedbush-ov analitičar za tehnologije u jednoj bilješci objavljenoj na Njujorškoj berzi.

Možda će vas zanimati

Iv je jedan od najvećih trgovaca (špekulanata) Apple-ovim akcijama na Volstritu, čija je 12-mjesečna prognoza cijene Apple-ovih hartija 350 dolara po akciji. On je dodao da će, prema njegovom opažanju, akcije Apple-a do kraja godine dostići 400 dolara, što je rast od preko 30 odsto u odnosu na nivo od 316,96 dolara na kom su zaključene u ponedjeljak.

Akcije Apple-a su od početka 2020. godine porasle za 8,0 procenata, nakon što su lani zabilježile rast od 86 odsto, čime je tržišna kapitalizacija kompanije dostigla rekordnih 1.389 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS